Αύριο, Τετάρτη, συνεχίζονται οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου. Δείτε την εξεταστέα ύλη και το υπόλοιπο πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Το κουδούνι χτυπάει στις 08:30 για να μπουν τα παιδιά στις τάξεις, αλλά οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία τουλάχιστον από τις 08:00.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.
Εξεταστέα – διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόµενων µαθηµάτων της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2013-2014
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
Από το βιβλίο «Βιολογία» της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Θετικής Κατεύθυνσης των Αλεπόρου-Μαρίνου Β., Αργυροκαστρίτη Α., Κοµητοπούλου Α., Πιαλόγλου Π., Σγουρίτσα Β., έκδοση 2013.
Κεφάλαιο 1 «Το γενετικό υλικό».
Κεφάλαιο 2 «Αντιγραφή, έκφραση και ρύθµιση της γενετικής πληροφορίας».
Κεφάλαιο 4 «Τεχνολογία του ανασυνδυασµένου DNA».
Κεφάλαιο 5 «Μενδελική κληρονοµικότητα».
Κεφάλαιο 6 «Μεταλλάξεις».
Κεφάλαιο 7 «Αρχές και µεθοδολογία της Βιοτεχνολογίας» εκτός από την ενότητα ‘’Η παραγωγή της πενικιλίνης αποτελεί σηµαντικό σταθµό στην πορεία της Βιοτεχνολογίας’’
Κεφάλαιο 8 «Εφαρµογές της Βιοτεχνολογίας στην Ιατρική» εκτός από τις ενότητες ‘’Εµβόλια’’ και ‘’Αντιβιοτικά’’.
Κεφάλαιο 9 «Εφαρµογές της Βιοτεχνολογίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία».
Σηµείωση
Στην εξεταστέα-διδακτέα ύλη δεν περιλαµβάνονται:
α) Τα ένθετα – παραθέµατα, τα οποία σκοπό έχουν να δώσουν τη δυνατότητα επιπλέον πληροφόρησης των µαθητών, ανάλογα µε τα ενδιαφέροντά τους, σε θέµατα που αναδεικνύουν τη σχέση της επιστήµης της Βιολογίας και των εφαρµογών της µε όλους τους τοµείς της κοινωνικής ζωής.
β) Οι χηµικοί τύποι, οι οποίοι συνοδεύουν το κείµενο και συµβάλλουν στην κατανόησή του, σε καµία όµως περίπτωση δεν απαιτείται η αποµνηµόνευσή τους.
γ) Όσα αναφέρονται υπό τον τίτλο ‘’Ας ερευνήσουµε …’’, στο τέλος κάθε κεφαλαίου και τα οποία αποτελούν προτάσεις για συνθετικές-δηµιουργικές εργασίες των µαθητών.
Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους:
– Το δελτίο του εξεταζόμενου
– Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο
– Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα.
– Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό
– Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του.
– Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).
Διαβάστε επίσης: