Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2018 – ΕΠΑΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις στα Μαθηματικά

Πανελλήνιες Πανελλαδικές Μαθηματικά
Φωτογραφία Eurokinissi

– Στα Μαθηματικά (ΆΛγεωρα) διαγωνίστηκαν σήμερα Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
– Τις επόμενες μέρες από τις 12 – 21 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας
– Δείτε τα θέματα που “έπεσαν” σήμερα στις Πανελλήνιες και τις απαντήσεις

Στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι το δεύτερο μάθημα που έδωσαν. Τις επόμενες μέρες, από τις 12 – 21 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Το newsit.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς δημοσιεύει τις εκφωνήσεις των θεμάτων, και σταδιακά τις προτεινόμενες λύσεις – απαντήσεις.

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/06/apant_mathimatika_gepal_09-06-2018Β.pdf”]

Τα θέματα

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/06/mathimatika_gepal.pdf”]

Στις 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.

Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα εκ των εξής μαθημάτων: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Εδώ θα μπορείτε να βλέπετε τις εκφωνήσεις των θεμάτων, και στη συνέχεια και τις προτεινόμενες απαντήσεις στα εξεταζόμενα μαθήματα από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Γερμανικά και Ισπανικά (23/6), Ελεύθερο (25/6) και Γραμμικό Σχέδιο (26/6), τα Γαλλικά (27/6), τα Ιταλικά (28/6) και τέλος, η Αρμονία (29/6) και ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (30/6). Όσον αφορά τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2018.

Διαβάστε επίσης: Πανελλήνιες 2018: τα πάνω – κάτω στις Βάσεις.

Τι δεν πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2018

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης και το γραπτό βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Παράλληλα, η κατοχή κινητού τηλεφώνου από μαθητή, ανεξάρτητα αν είναι απενεργοποιημένο ή όχι, κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών απολυτηρίων εξετάσεων, αυτομάτως μηδενίζει το γραπτό!

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2018.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις