Μολονότι το Ψηφιακό Φροντιστήριο δεν έχει συμπληρώσει έναν χρόνο ζωής, τα στοιχεία δείχνουν ότι λίγο πριν τις πανελλήνιες 2025, τις πρώτες εξετάσεις μετά την έναρξη της λειτουργίας του, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών υποψηφίων.
Περίπου οι μισοί υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλήνιες 2025 παρακολούθησαν δωρεάν μαθήματα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου ώστε να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις τους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες που υπήρχαν για την πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας υπηρεσίας, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από τους 101.768 μαθητές και αποφοίτους που θα διαγωνιστούν φέτος, περισσότεροι από 49.000 έχουν αξιοποιήσει τις «ζωντανές» ενισχυτικές τάξεις που έχει προσφέρει το Ψηφιακό Φροντιστήριο τον Μάιο, δηλαδή τον τελευταίο μήνα πριν την έναρξη των εξετάσεων.
Κυβερνητικά στελέχη τόνισαν πως η μεγάλη συμμετοχή συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην υπηρεσία, η οποία τέθηκε σε λειτουργία μόλις στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου με στόχο να υποστηρίξει δωρεάν και ισότιμα όλους τους υποψήφιους, ειδικά όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και τα παιδιά ευάλωτων νοικοκυριών.
Ανοδική πορεία την πρώτη χρονιά
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου οι μαθητές που παρακολούθησαν ψηφιακές συνεδρίες αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 150%, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Ψηφιακό Φροντιστήριο κέρδιζε «οπαδούς» με την πάροδο του χρόνου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η αυξητική τάση στη συμμετοχή ενισχύθηκε περαιτέρω από τη στρατηγική επιλογή το Ψηφιακό Φροντιστήριο να αφιερώσει τον Απρίλιο και τον Μάιο σε εντατικές επαναλήψεις της ύλης για όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και σε διαγωνίσματα προσομοίωσης με επεξήγηση των θεμάτων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι 75 εκπαιδευτικοί του Ψηφιακού Φροντιστηρίου προσέφεραν μεγάλη βοήθεια στους μαθητές ακριβώς τη στιγμή που τα παιδιά έμπαιναν στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις.
Η λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά θα συνεχιστεί έως τις 23 Ιουνίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν τη λήξη των πανελλήνιων εξετάσεων. Η τελευταία συνεδρία για κάθε μάθημα θα γίνεται την παραμονή της εξέτασής του. Στελέχη του Υπουργείου Παιδείας τόνισαν πως το υλικό θα παραμείνει διαθέσιμο online καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να το χρησιμοποιήσουν όσοι θέλουν για μελλοντικές εξετάσεις.
Μεγάλη διείσδυση στις απομακρυσμένες περιοχές
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα και από τη χρήση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου από μαθητές που βρίσκονται σε νησιωτικές ή ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, όπου οι μαθητές συχνά χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις ώστε να μεταβούν σε φυσικό φροντιστήριο.
Στη Μακεδονία και Θράκη καταγράφηκαν περισσότεροι από 32.500 συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες. Στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία συνδέθηκαν σχεδόν 6.400, στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου περίπου 8.300 μαθητές παρακολούθησαν ψηφιακές τάξεις, ενώ στη Θεσσαλία και την κεντρική Ελλάδα οι υποψήφιοι που έλαβαν μέρος σε ψηφιακά μαθήματα άγγιξαν τους 10.000.