Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παντελής Παντελίδης: “Δεν οδηγούσε”! Κύπριοι εμπειρογνώμονες “ανοίγουν” ξανά την υπόθεση του τροχαίου

Παντελής Παντελίδης: “Δεν οδηγούσε”! Κύπριοι εμπειρογνώμονες “ανοίγουν” ξανά την υπόθεση του τροχαίου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μάρτυρες στο τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη θα καταθέσουν οι Κύπριοι εμπειρογνώμονες, Γιώργος και Ανδρέας Τζιρκαλλής, τους οποίους… επιστράτευσε η οικογένεια του γνωστού τραγουδιστή, από τη στιγμή που αμφισβήτησε την εισαγγελική απόφαση να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Την ερχόμενη Παρασκευή (02.11.2018) είναι ορισμένη η εκδίκαση της έφεσης της οικογένειας Παντελίδη επί της απόφασης για αρχειοθέτηση της υπόθεσης, που εξέδωσε τον Οκτώβριο του 2017 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πολίτης”, το πόρισμα των Κυπρίων εμπειρογνωμόνων ανατρέπει την πρωτόδικη απόφαση. Βασικό εύρημα της έκθεσης των Κυπρίων εμπειρογνωμόνων είναι το ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν βρισκόταν στη θέση του οδηγού, αλλά στη θέση του συνοδηγού.

Η παρουσία των Γιώργου και Αντρέα Τζιρκαλλή στη δικαστική διαδικασία της Παρασκευής στην Αθήνα είναι επιβεβλημένη από τα δικονομικά θέσμια, για να βεβαιώσουν ότι αυτοί είναι οι συντάκτες του πορίσματος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο το μοιραίο ξημέρωμα της 18ης Φεβρουαρίου 2016.
Στην ουσία θα κληθούν να αναλύσουν το σκεπτικό τους για το πώς και γιατί κατέληξαν στα συγκεκριμένα συμπεράσματα, ότι δηλαδή δεν οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης αλλά η Φρόσω Κυριάκου.

Παντελής Παντελίδης: Το πόρισμα των Κυπρίων εμπειρογνωμόνων

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του “Πολίτη”, στην έκθεση τονίζεται ότι κανένας εκ των τριών επιβατών δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας την ώρα του μοιραίου τροχαίου. Και οι τρεις επιβαίνοντες κινήθηκαν προς τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, όταν αυτό κατευθυνόταν παράλληλα με το σιδερένιο κιγκλίδωμα, ανεξάρτητα της ταχύτητας που είχε αναπτύξει το όχημα.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της ιατροδικαστικής εξέτασης στο σώμα του Παντελίδη υπήρχε τραύμα στο αριστερό του γόνατο και χτύπημα στο κεφάλι. Στην έκθεση των Κυπρίων εμπειρογνωμόνων σημειώνεται ότι το κάτω μέρος του σώματος του συνοδηγού (σ. σ. η θέση της οικογένειας είναι ότι ήταν ο αγαπημένος τους), έρχεται σε επαφή με το ταμπλό του αυτοκινήτου και το πάνω μέρος του σώματος, το οποίο συνεχίζει να κινείται, και έρχεται σε επαφή με το άνω μέρος της εμπρόσθιας δεξιάς κολόνας που συγκρούεται το αυτοκίνητο.
Με βάση τα γεγονότα και τα στοιχεία που είχαν ενώπιόν τους οι εμπειρογνώμονες της “Γ. Τζιρκαλλής & Υιοί ΛΤΔ” καταλήγουν στο συμπέρασμα,πως με βάση τη κατανόηση της κίνησης των τριών επιβαινόντων, από την πρόσκρουση στο τσιμεντένιο στηθαίο, το μεταλλικό κιγκλίδωμα, τη μερική ανατροπή, αλλά και την κίνηση των μεταλλικών κουπαστών, οδηγός του οχήματος το μοιραίο εκείνο χάραμα ήταν η Φρόσω Κυριάκου και όχι ο Παντελής Παντελίδης, ο οποίος ήταν συνοδηγός.

Πηγή: politis.com.cy

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις