Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Παρέλαση: Τι ώρα αρχίζει, πόσο θα διαρκέσει

Παρέλαση: Τι ώρα αρχίζει, πόσο θα διαρκέσει

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ εξαιτίας του κορονοϊού δεν θα γίνει μαθητική.

Οπως αναφέρει ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη, θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Στις 10.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων και θα έχει μέγιστη διάρκεια 60 λεπτά.

Πού δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις 

Το γεγονός ότι ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να ματαιώσει σε κάποιες περιοχές τις μαθητικές παρελάσεις και έτσι δεν θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και Θράκη.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν θα γίνουν στις περιφέρειες Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, όπως επίσης στην Πιερία, Ημαθία και στην Πέλλα. Το πρωί της Τετάρτης (27.10.2021) αποφασίστηκε να ακυρωθεί η μαθητική παρέλαση και στο Κιλκίς, ενώ στη Δράμα και στο δήμο Κορδελιού θα γίνει παρέλαση μόνο με σημαιοφόρους και παραστάτες.

Στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει κανονικά με όλους όμως να φορούν μάσκες, ενώ δεν θα παρελάσουν οι μαθητές και οι σύλλογοι.

Αλλά και όπου θα γίνουν θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα τόσο για τους θεατές όσο και για αυτούς που θα παρελάσουν.

Μάσκα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και αναμονής
Χωρίς μάσκα στη διάρκεια της παρέλασης
Μάσκες και αποστάσεις για τους θεατές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις