Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Παρέλαση – Το μήνυμα του πιλότου F-16: Η μεγαλοσύνη των λαών μετριέται με το αίμα

Παρέλαση – Το μήνυμα του πιλότου F-16: Η μεγαλοσύνη των λαών μετριέται με το αίμα

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε ο πιλότος του F-16 Falcon, ο οποίος απηύθυνε μήνυμα στον ελληνικό λαό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά το μήνυμα μετέδωσε μέσα από το πιλοτήριο του Falcon ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής. Το μήνυμά του έγινε δεχτό με συγκίνηση, καθώς ο επισμηναγός επέλεξε να ευχηθεί χρόνια πολλά στους Έλληνες με τους συγκλονιστικούς στίχους του Κωστή Παλαμά, γεμίζοντας τους θεατές της παρέλασης με εθνική υπερηφάνεια.

Πάνω από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης ο πιλότος απηύθυνε ένα ιδιαίτερο μήνυμα στους Έλληνες κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου: «Καλημέρα Ελληνίδες και Έλληνες, χρόνια μας πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε. Πάλεψε και τελικά νίκησε, επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά: “Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα…Με της καρδιάς το πύρρωμα μετριέται και με το αίμα”.

Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη!»

Αμέσως μετά το μήνυμα του επισμηναγού το λόγο πήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία και του απάντησε τονίζοντας την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού στις Ένοπλες Δυνάμεις: «Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις που μας προασπίζουν σε θάλασσα, αέρα και ξηρά. Χρόνια Πολλά!».

Στον επισμηναγό της Ομάδας Ζευς απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων: «Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις που μας προασπίζουν σε θάλασσα, αέρα και ξηρά. Χρόνια Πολλά!»

Σημειώνεται πως η πτήση του F-16 πάνω από τον ουρανό της συμπρωτεύουσας ήταν εντυπωσιακό. Το F-16 εκτέλεσε εξαιρετικά τόσο ακροβατικούς ελιγμούς, όσο και διελεύσεις με ακρίβεια αλλά και ταχύτητα. Συγκεκριμένα, ο χειριστής έκανε με το μαχητικό τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του αλλά και τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

Φωτογραφία από Πολεμική Αεροπορία

 

Ο 37χρονος Χριστόδουλος Γιακουμής είναι επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και πιλότος F-16. Με καταγωγή από το Πέραμα έχει συνολικά περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16, ενώ από το 2010 υπηρετεί στην 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις