Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Πάσχα με 35 βαθμούς θερμοκρασία – Πότε θα πέσει ο υδράργυρος και πού θα αρχίσουν οι βροχές

Πάσχα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Μετά το πρωτοφανές για την εποχή κύμα ζέστης, θα ακολουθήσει μια μικρή βουτιά της θερμοκρασίας και λίγες κατά τόπους βροχές. Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού στο newsit.gr

Με ανοιξιάτικο ουρανό και καλοκαιρινές θερμοκρασίες λέει πως θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα σε ολόκληρη τη χώρα, ο Τάσος Αρνιακός. Βασικό στοιχείο των επόμενων ημερών θα είναι οι νοτιάδες άνεμοι της τάξης των 5 με 6 μποφόρ, οι οποίοι μεταφέρουν αφρικανική σκόνη. Το αποτέλεσμα όπως ήδη το βλέπουμε σήμερα στην Αττική, είναι να δημιουργούνται «σκονοσυννεφιές» κατά τόπους πυκνότερες οι οποίες σε ορισμένες περιοχές (κυρίως στα βουνά) δίνουν λασποβροχές.

Click4More: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΕ μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα – Οι αλλαγές σε λεωφορεία και τρόλεϊ

O υδράργυρος θα είναι σε σταδιακή άνοδο ημέρες και το Μεγάλο Σάββατο αλλά και και την Κυριακή του Πάσχα θα σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς Κελσίου στις νοτιότερες και κεντρικές περιοχές της χώρας- δηλαδή σε νότια Στερεά, νότια Πελοπόννησο και Κρήτη. Ενδεικτικά, στην Κρήτη η θερμοκρασία αυτές τις δύο ημέρες θα κυμανθεί από 35 βαθμούς κελσίου και άνω, στην Αθήνα 32 και στην Βόρεια Ελλάδα γύρω στους 30.

Πότε ξεκινάει η υποχώρηση του υδράργυρου

Η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί από τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα και κυρίως από την ερχόμενη Τετάρτη του Πάσχα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 6 με 8 βαθμών. Μάλιστα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια περιμένουμε και βροχές.

Την Τρίτη του Πάσχα πάντως (ημέρα όπου έχει μεταφερθεί η Πρωτομαγιά) η μέρα θα είναι καλή, αλλά σίγουρα με πιο χαμηλή θερμοκρασία από τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, δηλαδή ως 29 βαθμούς κελσίου στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στα παράκτια όμως, θα πέσει περαιτέρω γύρω στους 25 βαθμούς κελσίου. Στις πόλεις εκείνη την ημέρα δεν θα έχουμε φαινόμενα, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια οι τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις