Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πασχάλης Τσαρούχας μετά τον εισαγγελέα: Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες

Πασχάλης Τσαρούχας μετά τον εισαγγελέα: Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών έφτασε λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης (24.02.2021) ο Πασχάλης Τσαρούχας. Λιγότερο από μια ώρα μετά, η κατάθεσή του είχε τελειώσει. 

Ως πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ο Πασχάλης Τσαρούχας κλήθηκε στον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση με τις καταγγελίες για σεξουαλική βία στο θέατρο.

«Μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους που έχουμε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας» ήταν το μόνο που δήλωσε ο Πασχάλης Τσαρούχας όταν έφτασε στην Ευελπίδων.

Click4more Ζητά νέα προθεσμία ο Δημήτρης Λιγνάδης – Στην ανακρίτρια οι συνήγοροι του «Νίκου Σ»

Δεν είπε και πολλά περισσότερα όταν βγήκε από το γραφείο του εισαγγελέα. Η κατάθεση του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ κατάθεσε λιγότερο από μία ώρα. «Καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε» δήλωσε ο Πασχάλης Τσαρούχας βγαίνοντας από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα έχουν το «φως» της δημοσιότητας, οι ηθοποιοί στα υπομνήματά- καταγγελίες που έχουν προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές, φέρονται να αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα που ξεκινούν από προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και βιασμό, την ώρα που αρμόδιες πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να βρεθούν και νέα πρόσωπα στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας. 

Η υπόθεση βιασμού ηθοποιού την δεκαετία του ’90

Μάλιστα, ήδη στον εισαγγελέα φέρεται να έχει φτάσει υπόθεση βιασμού ηθοποιού, που έγινε γνωστή την δεκαετία του ’90, από πασίγνωστο συνάδελφο της, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί το προηγούμενο διάστημα.

Η ηθοποιός,  η οποία ζει πλέον στο εξωτερικό, επικοινώνησε πρόσφατα με δικηγόρο προκειμένου να καταγγείλει τον βιασμό της.

Την περίοδο του περιστατικού, που τοποθετείται αρκετά χρόνια πίσω, η γυναίκα συμμετείχε σε επιτυχημένη σειρά. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να δεχτεί τηλεφώνημα από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη, ο οποίος της πρότεινε συνεργασία. 

«Την κάλεσε στο σπίτι του για να συζητήσουν και η γυναίκα γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος είναι παντρεμένος και το ραντεβού ήταν μεσημέρι, θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Τον συνάντησε και μετά από περίπου 25 λεπτά συζήτησης που αφορούσαν το επαγγελματικό κομμάτι, άρχισε να περνάει το πράγμα σε πιο προσωπικά ζητήματα, που την έκανε να αντιδράσει επειδή όλα αυτά ήταν άσχετα. Αμέσως θέλησε να αποχωρήσει από το χώρο για να φύγει, αλλά της είχε κλειδώσει την πόρτα. Δυστυχώς μιλάμε για μια υπόθεση βιασμού, όπου η ίδια αντιδρούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είχε την δύναμη να το αποφύγει. Αφού ολοκληρώθηκε η πράξη και την έδιωξε, της είπε αν μιλήσεις οπουδήποτε θα σε καταστρέψω» ανέφερε ο δικηγόρος της Αλέξανδρος Μίντζιας. 

Η υπόθεση έχει ήδη καταγγελθεί στο ΣΕΗ, αλλά ο φάκελός της φαίνεται πως δεν πάει αύριο από τον Πασχάλη Τσαρούχα στην Εισαγγελία, αφού βρίσκεται ήδη εκεί στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο. Στο γραφείο του συγκεκριμένου δικηγόρου έχουν φτάσει δύο ακόμη καταγγελίες για απόπειρες βιασμού, οι οποίες είναι πρόσφατες. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις