Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: Αναζητήσεις για φαρμακευτικές ουσίες στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Αναζητήσεις για φαρμακευτικές ουσίες στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγο μετά την αποκάλυψη της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου ότι η ουσία nor – κεταμίνη εντοπίστηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας, ήρθαν στο “φως” νέες πληροφορίες για το τάμπλετ του κοριτσιού, το οποίο είχε θαφτεί μαζί του, και ανασύρθηκε από τον τάφο με εντολή των αρχών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, το τάμπλετ της 9χρονης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου, που μεταφέρθηκε στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, «μίλησε».

Όπως λέγεται, έχουν βρεθεί σε αυτό ειδοποιήσεις της Google που αφορούν ειδοποιήσεις για φαρμακευτικές ουσίες. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι είχαν γίνει διάφορες σχετικές αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google, πριν από το θάνατο του παιδιού.

Η nor – κεταμίνη

Ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης μίλησε στην εκπομπή «Live News» για την ουσία nor – κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο ιατροδικαστής εξήγησε πως αυτό σημαίνει πως όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική διαδικασία.

Η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θα μεταβολιστεί στο ήπαρ, και μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη. «Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» επισήμανε ο κ. Κούτσης.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής είπε πως δεν βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό της καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία, και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό» δήλωσε ο κ. Κούτσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις