Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Η Δήμητρα «καίει» την Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Ίριδας – Ο διάλογος που «γκρεμίζει» το ακλόνητο άλλοθι

Πάτρα: Η Δήμητρα «καίει» την Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Ίριδας – Ο διάλογος που «γκρεμίζει» το ακλόνητο άλλοθι

Εξελίξεις φωτιά στο θρίλερ με τη δολοφονία της μικρής Ίριδας στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έρχεται όπως φαίνεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση. Οι γρίφοι στο έγκλημα λιγοστεύουν…

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή και ετοιμάζει τη στρατηγική της. Την ίδια ώρα, τα σε βάρος της στοιχεία πληθαίνουν και οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών αποδομούν τους ισχυρισμούς της. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται διαρκώς η δολοφονία της μικρής Ίριδας, στην Πάτρα. Με την 33χρονη όλους αυτούς τους μήνες, να επικαλείται ένα άλλοθι που της έδινε η αδερφή της. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου που τη νύχτα του εγκλήματος, ήταν παρούσα στο σπίτι της οδού Μπιζανίου. Ένα άλλοθι που σιγά – σιγά δείχνει να καταρρέει…

Η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, στην κατάθεσή της, στην ΓΑΔΑ, δεν προσδιόρισε με σαφήνεια το χρόνο που έλειψε από κοντά της η Ρούλα Πισπιρίγκου, το ξημέρωμα της 21ης Μαρτίου, όταν σηκώθηκε για να πάει να δει την Ίριδα επειδή έκλαψε. Πρόκειται για ένα κρίσιμο στοιχείο, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι εκείνη τη στιγμή δολοφονήθηκε το άτυχο βρέφος, ο θάνατος του οποίου πλέον αποδείχθηκε επιστημονικά ότι οφείλεται σε ασφυξία.

Υπενθυμίζεται πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου, στις αρχές Απριλίου του 2021, είχε υποστηρίξει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε από το κρεβάτι και επέστρεψε σε ένα λεπτό, αφού είχε βάλει την πιπίλα στην 6 μηνών Ίριδα – χρόνος που όπως εκτιμούσε δεν επαρκούσε για τον πνιγμό του μωρού.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε τώρα στο Ανθρωποκτονιών, αφού γύρισε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο κρεβάτι, η Δήμητρα την ρώτησε «αν τάισε τη μικρή», κάτι που προφανώς δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε ένα λεπτό απουσίας και άρα εκτιμάται ότι η αδελφή της κατηγορουμένης, λόγω ύπνου, δεν είχε αίσθηση του χρόνου. Αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έλειψε πολύ περισσότερο, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τις αντιφάσεις που υπάρχουν στα γεγονότα γύρω από το θάνατο της Ίριδας, πάντως, είχαν αρχίσει να εξετάζουν εκ νέου οι Αρχές έπειτα από τις εξελίξεις με το θάνατο της Τζωρτζίνας και καθώς οι ειδικοί εξέφραζαν εκτιμήσεις ότι η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του 6 μηνών βρέφους, είχε κλείσει πρόωρα.

Αρχικά, ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε αγενεσία φλεβόκομβου, μια σπάνια καρδιολογική νόσο, ωστόσο, υπήρξαν πολλά ερωτήματα που παρέμεναν αναπάντητα, με τις αντιφάσεις μεταξύ των μαρτύρων να προβληματίζουν και την ακριβή ώρα θανάτου να παραμένει ακόμα και σήμερα μυστήριο.

«Τα πιο συχνά ευρήματα που ψάχνουμε για να μπορέσουμε να ορίσουμε την ώρα θανάτου είναι οι πτωματικές υποστάσεις, η μυϊκή ακαμψία και φυσικά η θερμοκρασία του σώματος», είχε πει ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης. Στην περίπτωση της μικρής Ίριδας, όμως, δεν επιλήφθηκε ιατροδικαστής για να εκτιμήσει την ώρα θανάτου, αλλά το ΕΚΑΒ, που ειδοποίησαν οι αδελφές Πισπιρίγκου, το οποίο επιτόπου έκανε προσπάθειες ανάνηψης για να σώσει το μωρό.

«Επειδή βρήκα ένα παιδί νεκρό, είμαι συνεργός; Δηλαδή οι γιατροί που βρήκαν δύο, και την Μαλένα και την Τζωρτζίνα, δεν είναι συνεργοί;», έλεγε τότε χαρακτηριστικά η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης. Η θεία του αδικοχαμένου βρέφους είναι η πρώτη που μπαίνει στο δωμάτιο εκείνο το πρωινό, μετά από υπόδειξη της μητέρας. Στην αρχική κατάθεσή της στην Αστυνομία, θα περιγράψει τις εφιαλτικές στιγμές…

Η εφημερίδα Μπαμ δημοσιεύει σήμερα σκληρές φωτογραφίες με το ματωμένο πανάκι της Ίριδας. Ένα πανάκι που όπως φαίνεται ήταν αυτό που χρησιμοποίησε το άτομο που την σκότωσε, για να κάνει το έγκλημα. Ένα πανάκι που αρχικά έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά στη συνέχεια το ζήτησε πίσω.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα δικογραφία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας περιλαμβάνει 50 καταθέσεις μαρτύρων, πραγματογνωμοσύνες και άλλα στοιχεία, με τις Αρχές να θέλουν να λύσουν το μυστήριο των δολοφονιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις