Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν» – Ο Γρηγόρης Λέων σοκάρει ξανά – Τι θα υποστηρίξει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν» – Ο Γρηγόρης Λέων σοκάρει ξανά – Τι θα υποστηρίξει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη επιβεβαιώθηκε από το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, για την πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά της, από την Πάτρα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των 3 αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα, ετοιμάζεται να αμφισβητήσει ευθέως το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, για τη δολοφονία της κόρης της, με κεταμίνη. Η 33χρονη που κατηγορείται για το έγκλημα, αναμένεται να υποστηρίξει πως ο θάνατος της κόρης της, επήλθε όταν εκείνη δεν ήταν μπροστά. Πως η Τζωρτζίνα δεν πέθανε στο μονόκλινο δωμάτιο, αλλά στα χέρια των γιατρών. Κάτι πάντως που από τα επιστημονικά στοιχεία διαψεύδεται πλήρως. Την ίδια ώρα οι αναλύσεις ιατροδικαστών για το μαρτυρικό τέλος της 9χρονης σοκάρουν.

Στις έρευνες των ιατροδικαστών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Όπως ανέφερε, πλέον επιβεβαιώθηκε και στην ιατροδικαστική έκθεση για την Τζωρτζίνα, πως ο θάνατός της οφείλεται στη χορήγηση τεράστιας δόσης κεταμίνης.

«Η ποσότητα της κεταμίνης είναι τέτοια που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ιατρική χρήση, καθώς τέτοιες ποσότητες δεν είναι διαθέσιμες στους γιατρούς. Η κεταμίνη στα νοσοκομεία βρίσκεται σε συγκεκριμένα τμήματα και σε συγκεκριμένες δοσολογίες. Η ουσία αυτή χρησιμοποιήθηκε ως ένα φονικό όπλο στην ύστατη προσπάθεια, καθώς δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια, να ολοκληρώσει την αρρωστημένη πράξη που είχε στο μυαλό από καιρό, αλλά δεν κατάφερνε καθώς η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

Την ίδια ώρα 3 τεχνικοί σύμβουλοι που εργάζονται για την Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίζουν πως η ώρα θανάτου με την ενδοφλέβια χρήση κεταμίνης δεν ήταν αυτή που έχει ειπωθεί αλλά πολύ αργότερα. Θα υποστηρίξουν δηλαδή αυτό που η ίδια η κατηγορούμενη έχει πει, ότι δεν ήταν στον χώρο όταν «έφυγε» το παιδί! Κάτι που διαψεύδεται μέσα από το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη.

Από την άλλη πλευρά στις καταθέσεις τους οι γιατροί επί της ουσίας καταρρίπτουν όσα ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για όσα συνέβησαν έναν χρόνο πριν, όταν η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή μέσα στο Καραμανδάνειο. Λίγους μήνες αργότερα, το παιδί δολοφονήθηκε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» μετά από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης. H συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ωστόσο οι διαδικασίες, παρά τις υποψίες ορισμένων, δεν κινήθηκαν έγκαιρα. Η μητέρα της Τζωρτζίνας πάντως είχε μία συμπεριφορά που δεν παρέπεμπε σε μια γυναίκα που έχει χάσει δύο παιδιά και βλέπει το μόνο εν ζωή να χαροπαλεύει. Γιατρός από το Καραμανδάνειο αναφέρει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου καθυστέρησε τρεις ώρες να πάει το παιδί στο νοσοκομείο, μετά το πρώτο επεισόδιο στο σπίτι. «Όταν έφτασε η Τζωρτζίνα ρώτησα τη μητέρα πότε έκανε το επεισόδιο το παιδί και μου είπε στις 05:30. Εκείνη το έφερε τρεις ώρες αργότερα παρότι δεν ήταν σε μακρινή απόσταση» κατάθεσε.

Σε άλλη κατάθεση αποκαλύπτεται η ψύχραιμη και σχεδόν απαθής στάση της μητέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της 9χρονης. «Ήταν ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη λες και όλα αυτά συνέβαιναν σε μία ταινία. Επέμενε μόνο για γονιδιακό έλεγχο και ποτέ δεν είχε ρωτήσει τι αλήθεια συνέβη με το παιδί μου.»

Τέλος, ο εντατικολόγος που έκανε την ανάνηψη της Τζωρτζίνας αναφέρει πως του έκανε μεγάλη εντύπωση η απάντηση της 33χρονης όταν της ανακοινώθηκε πως το παιδί κατέληξε. «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι μόλις αναγγείλαμε στη μητέρα ότι η Τζωρτζίνα είναι νεκρή, άρχισε απολύτως ψύχραιμη να μου ζητάει να μην γίνει νεκροψία στην Αθήνα αλλά στην Πάτρα.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις