Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: Ξεσπά η ογκολόγος της Μαλένας – «Φώναζα ότι δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια»

Πάτρα: Ξεσπά η ογκολόγος της Μαλένας – «Φώναζα ότι δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια»

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας είναι ραγδαίες με την ογκολόγο που γιάτρεψε τη μικρή Μαλένα να μην μπορεί να πιστέψει πως χάθηκε το κοριτσάκι. Από την πρώτη στιγμή βροντοφώναζε πως η μικρή δεν κατέληξε από ηπατική ανεπάρκεια.

«Να σας πω την αλήθεια δεν το θεωρώ δικαίωση. Εγώ αυτή τη στιγμή νιώθω σοκαρισμένη και όχι δικαιωμένη. Τι δικαίωση να έχω αν σκοτώνει μία μάνα ένα παιδί 3,5 ετών; Αν όντως το σκότωσε αυτή, μιλάμε για άνθρωπο με διαβολική σκέψη», δήλωσε η ογκολόγος του κοριτσιού.

Μιλώντας στο Live News τονίζει πως από την πρώτη στιγμή της χτύπησαν καμπανάκια τόσο η αλλόκοτη συμπεριφορά της μητέρας όσο και η λανθασμένη -όπως αποδείχθηκε- ιατροδικαστική έκθεση που απέδιδε τον θάνατο της μικρής σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Η μητέρα με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει ότι θα μου κάνει μήνυση γιατί δεν προσέξαμε το παιδί και πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Της είχα πει, ότι δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και ας κινηθεί όπως νομίζει νομικά. Εάν τελικά αποδειχθεί ότι έτσι έγινε, η γυναίκα αυτή θέλει διπλή μήνυση, δεν θέλει μόνο γιατί σκότωσε τα παιδιά της, θέλει και για το θέατρο που έπαιζε».

Για τρία και πλέον χρόνια επισήμως η 3,5 ετών Μαλένα είχε φύγει από παθολογικά αίτια όπως και η αδελφή της, Ίριδα, που τελικά δολοφονήθηκε μέσα στην κούνια της.

«Εγώ έκανα τη δουλειά μου»

Στο Live News είχε μιλήσει και η παθολογοανατόμος της Ίριδας, Αντιγόνη Μητσέλου, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στην φωτιά και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την ιατροδικαστή, Αγγελική Τσιόλα.

«Εγώ αυτό που λέω μετά από ένα χρόνο είναι ότι έμπλεξε άσχημα αυτή η ίδια (κα Τσιόλα) και προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι σε εμένα. Εγώ την δουλειά μου την έκανα και στο έπακρον μπορώ να πω», δήλωσε η κα Μητσέλου.

Υποστηρίζει πως από την πρώτη στιγμή είχε υποπτευθεί πως κάτι περίεργο συνέβαινε στην υπόθεση της Ίριδας γι’ αυτό ρωτούσε επανειλημμένα την ιατροδικαστή αν υπάρχουν κι άλλα ευρήματα.

«Παίρνω τα ιστολογικά ιστοτεμάχια και κάτι δεν μου πηγαίνει καλά, την ξαναρωτάω μετά: «Τι βρήκες Αγγελική;», δεύτερη φορά και την δεύτερη φορά τα ίδια και την τρίτη τα ίδια. Βγαίνει μετά από ένα χρόνο να πει ότι είχε εκχύμωση στο κάτω χείλος και ότι είχε ένα πανάκι με αίμα; Έλα προς Θεού!».

Πριν από 4 μήνες, σε δηλώσεις της και πάλι στην εκπομπή Live news, δήλωνε κατηγορηματικά και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ίριδα κατέληξε από το πρόβλημα στην καρδιά της και σε καμία περίπτωση από εγκληματική ενέργεια.

Εκ των υστέρων ισχυρίζεται πως τα ευρήματα περί ασφυξίας και τα είχε εντοπίσει και τα καταγράψει λεπτομερώς αλλά δεν τα επικοινωνούσε όσο τον φλεβόκομβο για να μην εκθέσει, όπως λέει, την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα.

«Όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία που όλοι με ρωτήσαν για τον φλεβόκομβο εγώ δεν είπα τίποτα για τα υπόλοιπα ευρήματα για να μην την εκθέσω, αλλά η κυρία βγήκε και με εξέθεσε τόσο άσχημα. Εξέθεσε την υπόληψη, εξέθεσε την επιστημοσύνη μου και τα πάντα. Λοιπόν όχι, τώρα είναι καιρός και εγώ να ανταποδώσω κατά κάποιο τρόπο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις