Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: «Μάλλον κόλλησα covid – Να προσέχεις το παιδί γιατί χωρίς άμυνα δεν ξέρω αν θα βγω»

Πάτρα: «Μάλλον κόλλησα covid – Να προσέχεις το παιδί γιατί χωρίς άμυνα δεν ξέρω αν θα βγω»

44χρονη καρκινοπαθής κόλλησε κορονοϊό και έφυγε από την ζωή ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Οι συγκλονιστικοί διάλογοι μέσα από το νοσοκομείο. Οι καταγγελίες των συγγενών της στο newsit.gr.

Τι αποκαλύπτει στο newsit.gr ο πρώην σύζυγος της 44χρονης καρκινοπαθούς που κόλλησε κορονοϊό μέσα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και έχασε τελικά τη ζωή της. Τις τελευταίες εβδομάδες η μια καταγγελία διαδέχεται την άλλη για διασπορά του κορονοϊού μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Τα όσα αναφέρει, ο Δ.Α, πρώην σύζυγος της γυναίκας που μπήκε όρθια στο νοσοκομείο και οι συνομιλίες τους μέσω viber, κόβουν την ανάσα και προκαλούν πολλά ερωτήματα.

Το θέμα ανέδειξε στις 18 Ιανουαρίου το newsit.gr μετά από καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του «Αγίου Ανδρέα», οι οποίοι ανέφεραν ότι το νοσοκομείο είναι «απροφύλαχτο» όσον αφορά την είσοδο των συνοδών, με αποτέλεσμα να γίνεται διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή της μια 44χρονη καρκινοπαθής, μητέρα ενός μικρού κοριτσιού. Η γυναίκα, έπασχε από λευχαιμία, και βρισκόταν σε τετράκλινο θάλαμο, ενώ λόγω της πάθησης της έπρεπε να βρίσκεται σε μονόκλινο.

Αυτό σύμφωνα με τον κο Πετρόπουλο, πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο συνέβαινε λόγω της μεγάλης σύμπτυξης που έχει γίνει στις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου για να δημιουργούνται κλίνες στις κλινικές και τις ΜΕΘ κορονοϊού.

Δύο ημέρες μετά, στις 20 Ιανουαρίου ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης μετά από τις καταγγελίες τόνιζε κατηγορηματικά ότι δεν θα ξαναμπεί συνοδός στο νοσοκομείο χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως σε rapid test

Τι λέει στο newsit.gr ο πρώην σύζυγος της 44χρονης – Οι αποκαλυπτικές συνομιλίες στο viber

Ο πρώην σύζυγος της 44χρονης μιλώντας αποκλειστικά στο newsit.gr περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις αλλεπάλληλες μεταφορές της από τον έναν θάλαμο στον άλλο, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα το να μολυνθεί από τον ιό.

«Mπήκε στο νοσοκομείο 27 Δεκεμβρίου με χαμηλό αιματοκρίτη και λίγο υψηλά τα λευκά της αιμοσφαίρια. Μέσω μιας αγωγής και μεταγγίσεις, προσπάθησαν να της φτιάξουν λίγο αυτές τις τιμές. Η πρώην σύζυγός μου είχε ένα είδος λευχαιμίας και έπρεπε να το παρακολουθεί και να είναι προσεκτική. Δεν μπαινόβγαινε όμως στα νοσοκομεία. Η τελευταία φορά που είχε νοσηλευτεί ήταν με μια γρίπη πριν από δύο χρόνια . Η κατάσταση της δηλαδή ήταν κοντρολαρισμένη. Από το νοσοκομείο, για να καλυφθούν μας είπαν ότι ήταν σε πολύ δύσκολη φάση. Μπήκε όμως περπατώντας στο νοσοκομείο. Είχε μια αδυναμία, της είπε ο γιατρός να πάει στο νοσοκομείο και την κράτησαν», λέει.

Και συνεχίζει: «Άρχισε να μου γράφει στο viber ότι την είχαν αλλάξει δύο και τρεις φορές θαλάμους. Μου έλεγε ότι γίνεται ένα μπάχαλο στο νοσοκομείο και την αλλάζουν συνέχεια δωμάτια. Σε κάποιους από αυτούς τους θαλάμους ήταν με άλλους τρεις ασθενείς και στον τελευταίο ήταν με τέσσερις. Από δίπλα της περνούσαν και συνοδοί ασθενών.

Έπρεπε με το πεσμένο ανοσοποιητικό της να βρίσκεται στη λεγόμενη «μόνωση». Την εξέθεσαν στον κίνδυνο. Εκ των υστέρων, άρχισε να ακούγεται ότι δίπλα από την πρώην συζυγό μου ήταν μια συνοδός που είχε κορονοϊό και που πηγαινοερχόταν για να δει την μάνα της.

Της είχα προτείνει κι εγώ της πρώην συζύγου μου να την επισκεφτούμε για να τη δει και το παιδί, αλλά μου απάντησε: «μη τη φέρεις εδώ στον κίνδυνο, γίνεται ένα χαμός την επόμενη ημέρα μάλλον θα βγω».

Στις 15 Ιανουαρίου μου στέλνει ένα μήνυμα στο οποίο μου έλεγε ότι δεν μπορεί να ανασάνει. Μου λέει τότε: «ίσως έχω covid και δεν μου το λένε, νομίζω ότι θα με διασωληνώσουν». Έκτοτε, δεν μου ξαναπάντησε ποτέ. Δεν ήθελε να πω κάτι στο παιδί μας και στη μάνα της και να στεναχωρηθούν.

Ο τωρινός σύζυγός της έχει ζητήσει από το ΚΕΠ να πάρει ένα χαρτί εγγυτέρων συγγενών, για να το προσκομίσει στο νοσοκομείο και να πάρουμε το φάκελο με το ιστορικό της νοσηλείας της για να δούμε τι θα κάνουμε. Πήρα και δικηγόρο να ρωτήσω. Θα μιλήσουμε με δικηγόρο για να δούμε ποιες διαδικασίες θα κινήσουμε».

Συγκλονιστική είναι κι η τελευταία συνομιλία που είχαν μέσω viber η 44χρονη, με τον πρώην σύζυγό της. Αφού τον ενημερώνει ότι πρέπει να έχει νοσήσει από το φονικό ιό, στη συνέχεια του ζητά να προσέχει την 13χρονη κόρη της.

Πρώην σύζυγος: Πώς πάει;

44χρονη: Χάλια.

Πρώην σύζυγος: Ωχ, τόσο πολύ; Κουράγιο!

44χρονη: Ευχαριστώ. Μάλλον κόλλησα covid. Να προσέχετε με τον […] το παιδί. Μη μου λυπηθεί γιατί χωρίς άμυνα δεν ξέρω αν θα βγω. Να την σπουδάσεις. Να την πας σε ψυχολόγο. Να της ζητήσεις συγγνώμη από μενα και να την προσέχεις.


Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της, η 44χρονη είχε διαρκή επικοινωνία με τον πρώην σύζυγό της με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από την κόρη τους.  Σε μια από αυτή γίνεται ο εξής διάλογος:

Πρώην σύζυγος: Χθες περπατήσαμε λίγο στην πλαζ… «όλο βαριέμαι» μου λέει.

44χρονη: Πηγαίνετε πιο μακριά.

Πρώην σύζυγος: Θα την πάω μετά.

44χρονη: Χθες είδα covid

Πρώην σύζυγος: Άνθρωπο ή στο μικροσκόπιο;

44χρονη: πέρασε μπροστά μου, αλλά δεν καθάρισαν τίποτα.

Σε άλλη μια συνομιλία τους, η άτυχη γυναίκα αφηγείται στον πρώην άντρα της την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. «Εδώ μέσα, γίνεται πόλεμος. Ύποπτα περιστατικά, χαμός. Την απέναντι μου, την πήγαν απομόνωση. Τρεις μέρες βήχει και σήμερα της έκαναν τεστ. Έφεραν και έναν παππού ύποπτο».

Τι συνέβη με τους 11 υγειονομικούς που κόλλησαν τη βρετανική μετάλλαξη και τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Περίπου 12 ημέρες μετά τις αρχικές καταγγελίες και τον θάνατο της 44χρονης και ενώ η διασπορά στο νοσοκομείο κάλπαζε, ανακοινώθηκε ότι 11 υγειονομικοί στο νοσοκομείο είχαν προσβληθεί από τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού.  Στη χθεσινή ενημέρωση η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Eμβολιασμών ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί «αμέλησαν» τον εμβολιασμό με τον πρόεδρο των εργαζομένων να απαντά ότι οι μισοί από αυτούς είχαν ήδη κάνει την Α΄ δόση του εμβολίου αλλά νόσησαν 10 ημέρες μετά. Ανέφερε επίσης ότι όσο υγειονομικοί δεν εμβολιάστηκαν ήταν γιατί πήραν μια ασφυκτική προθεσμία μισής ημέρας για να δηλώσουν συμμετοχή, με πολλούς από αυτούς, όπως άλλωστε και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, να αντιδρούν με αυτό το πλαίσιο.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις