Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Ο Αλέξης Κούγιας και τα όσα έλεγαν για εκείνον Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης

Πάτρα: Ο Αλέξης Κούγιας και τα όσα έλεγαν για εκείνον Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης

Ο Αλέξης Κούγιας φαίνεται πως απασχόλησε έντονα τόσο την Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και τον Μάνο Δασκαλάκη, τις μέρες που βρίσκονταν μαζί στην Πάτρα και προσπαθούσαν να διαχειριστούν την κατάσταση…

Ήταν η εποχή που Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης βρίσκονταν στην Πάτρα και έβλεπαν την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά τους, να παίρνει διαστάσεις. Οι μέρες, κάπου στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, που ο Αλέξης Κούγιας φαίνεται να μονοπώλησε μια σειρά από συζητήσεις του ζευγαριού. Με την 33χρονη να επιθυμεί να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να μιλήσουν μαζί του και τον 30χρονο να είναι διστακτικός από την πρώτη στιγμή. Ο ποινικολόγος που χθες τάραξε τα νερά με τις δηλώσεις του, επανήλθε το πρωί με νέα συνέντευξη, στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων πως θα αναλάβει την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, αν εκπληρωθούν οι τρεις όροι που έχει θέσει και αν έτσι βοηθηθεί η Δικαιοσύνη.

Το όνομα του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια δεν είναι η πρώτη φορά που «ακούγεται» στην οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου. Οταν τον περασμένο Φεβρουάριο, η 33χρονη προφυλακισμένη σήμερα για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, στοχοποιήθηκε για τους θανάτους των τριών παιδιών της και ενώ η υπόθεση δεν είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, έχοντας τότε στο πλευρό της τον Μάνο Δασκαλάκη αναζήτησε νομικό σύμβουλο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, παρά το γεγονός πως είχαν ήδη νομική εκπροσώπηση από δύο Πατρινούς δικηγόρους, πήγε ένα βήμα παρά πέρα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να ζητήσει «βοήθεια» για τη διαχείριση της κατάστασης από ποινικολόγους των Αθηνών. Μεταξύ των ονομάτων που «έπεσαν» στο τραπέζι ήταν και αυτό του Αλέξη Κούγια.

Ατομο που γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών εκείνης της περιόδου επιβεβαιώνει στην εφημερίδα πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε αντίρρηση να αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, εν αντιθέσει με τον Μάνο Δασκαλάκη. «Η Ρούλα ήθελε, ο Μάνος δεν τον ήθελε, είχε πει ότι μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και επειδή θέλει λάδια για το αυτοκίνητο του να ζητήσει 5.000 ευρώ», αναφέρει πηγή στο pelop.gr, επισημαίνοντας μάλιστα πως στην αποστροφή του λόγου του, ο Δασκαλάκης άφησε αιχμές για τις «τακτικές» Κούγια και τις ενδεχόμενες οικονομικές απαιτήσεις του.

Τελικά, κατόπιν επικοινωνίας με τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκπροσώπηση των γονέων των τριών παιδιών, μέχρι τις 30 Μαρτίου, οπότε συνελήφθη η 33χρονη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και μια ημέρα μετά παραιτήθηκε της υπεράσπισής της.

Αλέξης Κούγιας: Οι νέες δηλώσεις του ποινικολόγου

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για όσα υποστήριξε την Πέμπτη, σχετικά με την Ρούλα Πισπιρίγκου και τις δύο προσεγγίσεις που δέχθηκε για να αναλάβει την υπεράσπιση της, επανέλαβε πως η μία έγινε από διοικητή νοσοκομείου της Αθήνας, που προσφέρθηκε να πληρώσει και την αμοιβή του δικηγόρου.

Ο ποινικολόγος, αφού διευκρίνισε πως το εν λόγω πρόσωπο δεν είναι διοικητής σε νοσοκομείο που σχετίζεται με κάποιον τρόπο με την υπόθεση, πχ. νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύθηκε κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας, είπε πως η σχέση του ανθρώπου αυτού με την κατηγορούμενη είναι οικογενειακή και από εκεί ξεκίνησε το ενδιαφέρον του. 

Πάντως, σε μια αισθητή διαφοροποίηση του από όσα υποστήριζε μέχρι τώρα γραπτώς ή σε συνεντεύξεις του, όπως αυτή στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αλέξης Κούγιας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλακεί τελικώς στην υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως παιδοκτόνου. 

Προϋπόθεση για αυτό είναι τελικώς να συντρέξουν οι τρεις όροι και προϋποθέσεις που έχει θέσει, που είναι η απευθείας συνομιλία του με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η συναίνεση των δύο υφιστάμενων συνηγόρων της για σύμπραξη μαζί του και η ανάγνωση όλης της δικογραφίας, ώστε να αντιληφθεί εάν και πόσα περιθώρια υπάρχουν για να συμβάλλει στην υπεράσπιση της και στην αποκάλυψη της αλήθειας από το δικαστήριο, ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις