Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πηγές Λούρου Ιωαννίνων: Η γαλάζια λίμνη της Ηπείρου, βγαλμένη από παραμύθι

Πηγές Λούρου Ιωαννίνων: Η γαλάζια λίμνη της Ηπείρου, βγαλμένη από παραμύθι

Γαλάζια λίμνη. Από μόνη της αυτή η ονομασία σε παραπέμπει και σε ταξιδεύει σε τοπία κινηματογραφικά σχεδόν ψεύτικα, απο αυτά που μπορούν να δημιουργηθούν σε πλατό για κινηματογραφικές παραγωγές και που για να παρουσιαστούν χρειάζονται την βοήθεια ειδικών εφέ.

Κι όμως η ομορφότερη γαλάζια λίμνη της χώρας μας είναι αληθινή και δεν χρειάζεται την παραμικρή βοήθεια της τεχνολογίας προκειμένου να μαγέψει τους επισκέπτες της.

Αντίθετα η υπάρχουσα τεχνολογία (ακόμα και τα drone) δεν φτάνουν για να αποκαλύψουν την απίστευτη ομορφιά της.

Θα την βρούμε στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Πατρών στο Τέροβο Ιωαννίνων. Μια μικρή πινακίδα σε οδηγεί στην Πηγές Λούρου και απο εκει σε 5 λεπτά βρίσκεσαι στον παράδεισο.

Πως μπορεί άραγε ένα τόσο σπάνιο τοπίο να ειναι τόσο αδικημένο απο την χώρα στην οποία και βρίσκεται;

Αν δεν συναντούσαμε τυχαία τον φίλο τον Γιώργο Σταύρου στην λίμνη των Ιωαννίνων ενα απόγευμα που πετούσαμε στην λίμνη της πόλης δεν θα μαθαίναμε ποτε για την ύπαρξη της.

Κανονικά η ταμπέλα που σε οδηγεί σε αυτη θα έπρεπε να γράφει προς Γαλάζια λίμνη η προς πηγές του παραδείσου.

Πλέον η ύπαρξη της Νέας Εθνικής οδού κάνει την συγκεκριμένη λίμνη ακόμα πιο μυστική και καλά κρυμμένη.

Ένα απο τα πιο αξιοσημείωτα θέματα της λίμνης ειναι η βλάστηση που εχει δημιουργηθεί στον βυθό τής και δεν αναφερόμαστε σε νούφαρα και φύκια αλλα σε ολόκληρα δέντρα τα οποία ειναι ορατά απο την επιφάνεια της.

Το ομορφότερο όμως που θα δεις και θα σε καθηλώσει ειναι η αντανάκλαση του Αλπικού τοπίου που περιβάλλει την λίμνη πάνω στα καταγάλανα νερά της.

Η Πηγές Λούρου απέχουν από την πόλη των Ιωαννίνων περίπου 30 λεπτά και 15 λεπτά απο το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη οπότε αν επισκεφθείτε την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε..

Βίντεο: Up Drones.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις