Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πλατεία Αττικής: Σε αυτό το σπίτι βρέθηκε το βρέφος! Είχε λιποθυμήσει από τις αναθυμιάσεις [vids, pics]

βρέφος

– Συγκλονίζουν οι νέες πληροφορίες για την απίστευτη ιστορία με το βρέφος που βρέθηκε μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής
– Η μάνα υποστηρίζει πως είχε φύγει για να αφήσει τα άλλα δύο της παιδιά σε συγγενικό της πρόσωπο
– Ακόμη υποστηρίζει πως είχε αφήσει το βρέφος υπό την επίβλεψη της αδελφής της, που μένει από πάνω
– Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η θεία του βρέφους δεν βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα της φωτιάς
– «Δημιουργούσε προβλήματα και δεν πλήρωνε ενοίκια» λένε γείτονες για τη μητέρα, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε δικογραφία

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος της 35χρονης μητέρας του παιδιού που εντοπίστηκε μόνο του, από πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής. Πρόκειται για βρέφος, μόλις ενός έτους, με την υπόθεση να έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Παράλληλα, ωστόσο, νέες πληροφορίες έρχονται στο “φως” της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτές, η μητέρα ειναι ελληνικής καταγωγής. Έμενε μόνη της στην πολυκατοικία μαζι με τα τρία παιδιά της. Το βρέφος που βρισκόταν στο διαμέρισμα την ώρα της φωτιάς, άλλο ένα κοριτσάκι 4 ετών κι ένα αγοράκι 3 ετών.

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως η μητέρα έφευγε τη νύχτα και πήγαινε για δουλειά. Έπαιρνε, μάλιστα, μαζί τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της. Στις 01:58 τα ξημερώματα της Τετάρτης, 24.01.2018, η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώνεται για την πυρκαγιά, η οποία φέρεται να ξεκίνησε από αερόθερμο. Οι πυροσβέστες ανέβηκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν το μωράκι στην κούνια, που είχε λιποθυμήσει από τις αναθυμιάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η πόρτα του διαμερίσματος ήταν ανοιχτή. Το μωράκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων.

Δείτε τις πρώτες εικόνες μέσα από το διαμέρισμα

βρέφος

βρέφος

Αλλά και οι φωτογραφίες από τον διάδρομο του διαμερίσματος είναι ενδεικτικές…

Η μητέρα υποστηρίζει πως είχε αφήσει το βρέφος στην αδελφή της

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα των τριών παιδιών ισχυρίζεται ότι έφυγε από το διαμέρισμα για να αφήσει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της σε συγγενικό της πρόσωπο. Έπειτα, και λόγω των πυκνών καπνών από την πυρκαγιά, δεν μπόρεσε να ανέβει για να πάρει το βρέφος.

Αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, κατέβηκε και η θεία του βρέφους, η αδελφή της μητέρας, που μένει ακριβώς από πάνω. Η μάνα υποστηρίζει πως είχε αφήσει το μωράκι υπό την επίβλεψη της θείας του, η οποία ωστόσο δεν προκύπτει πως βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα της πυρκαγιάς.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα με τον εισαγγελέα ανηλίκων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

“Δεν μου είχε πει ότι έχει παιδιά” λέει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

Για την 35χρονη μητέρα μίλησε στους δημοσιογράφους και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που κάηκε. Όπως τόνισε, η γυναίκα τού είχε πληρώσει μόνο τα δύο πρώτα ενοίκια “μπροστά”.

Αποκαλύπτει, επίσης, πως η 35χρονη δεν τον είχε ενημερώσει πως είχε παιδιά. Είχε εμφανιστεί μόνη της, “έκλεισε” το διαμέρισμα και κάποια από τις επόμενες ημέρες ο ίδιος είδε ξαφνικά τα τρία της παιδιά μέσα στο διαμέρισμα. Επιπλέον σημείωσε πως η γυναίκα δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και συχνά – πυκνά της έκοβαν το ρεύμα.

Ακούστε τι λέει ο άνδρας

Τι λένε οι γείτονες

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας αναφέρουν πως η γυναίκα ήταν απόμακρη. Έμενε στην πολυκατοικία εδώ και πέντε μήνες. Οι γείτονες λένε στο newsit.gr πως η 35χρονη γυναίκα δημιουργούσε πολλά προβλήματα, ενώ κάνουν λόγο για πολλή φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας.

Τέλος, τονίζουν πως υποστήριζε ότι είχε έναν θείο στα κάτω Πατήσια.

Ακούστε στα παρακάτω βίντεο όσα αναφέρουν οι γείτονες

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις