Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν στις 12 τη νύχτα

Ποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν στις 12 τη νύχτα

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ: Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το πρωί έγινε γνωστό ότι μια 90χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, κατέληξε ανεβάζοντας σε 214 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

“Πήραμε τα νέα μέτρα για να ανακοπεί η αυξητική τάση της επιδημίας του κορονοϊού”, σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας να μην έχουν πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Σε ότι αφορά το κλείσιμο στις 12 τη νύχτα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από απόψε τη νύχτα, διευκρίνισε ότι το κατέβασμα των ρολών αφορά τις εξής επιχειρήσεις:

  • εστίασης
  • παροχής ποτών
  • τροφοδοσίας, catrering
  • εκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις π.χ. για γάμους
  • διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
  • Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εξαιρούνται τα delivery και το take away, που δεν αφορά ποτά.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι αποφασίστηκε από τις 11/08 μέχρι 23/08 ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ-Εστιατόρια) θα μένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις Περιφέρειες: Κρήτης, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης.

Στους παραβάτες θα μπαίνει σε πρώτη φάση πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης λουκέτο για 20 ημέρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις