Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ποιος κρύβει τη Βίκυ Σταμάτη; – Video ντοκουμέντο μέσα από το Δρομοκαΐτειο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Είναι βέβαιο για τους αστυνομικούς ότι η Βίκυ Σταμάτη δεν είχε απλά βοήθεια για να βγει από το δωμάτιο του Δρομοκαϊτειου ή στη συνέχεια να περάσει τον μαντρότοιχο του ιδρύματος. Είναι δεδομένο ότι υπήρξε καλά οργανωμένο σχέδιο διαφυγής.

Κλειδί των ερευνών τα πρόσωπα με τα οποία είχε επαφές όχι μόνον η Βίκυ Σταμάτη αλλά και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Οι αστυνομικοί δεν βλέπουν απλά μια απόδραση. Βλέπουν ένα οργανωμένο σχέδιο για την απόκρυψη σε ασφαλές μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα ίσως με στόχο να επανασυνδεθεί με το παιδί της.

Κάπως έτσι ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι ακόμη και αυτό της διαφυγής της Βίκυς Σταμάτη στο εξωτερικό.
Έμπειροι αστυνομικοί που μετέχουν στις έρευνες βλέπουν ένα μεγάλο κενό. Απο τη 01:45 που ήταν και η τελευταία φορά που είδε κάποιος τη Βίκυ Σταμάτη, ως τις 06:00 υπάρχει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο μπορεί να έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στη Βίκυ Σταμάτη και τους ανθρώπους που τη βοήθησαν.

Μέσα σε πέντε ώρες από την Αττική μπορεί να φτάσει κανείς παντού, λένε έμπειροι αστυνομικοί που εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα διαφυγής με αεροπλάνο ή σκάφος.

Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που εκτιμούν ότι η οικονομική δυνατότητα του ζεύγους Τσοχατζόπουλου Σταμάτη αρκεί για να διασφαλίσει ένα περιβάλλον προστασίας. Αυτό σημειώνουν κάποιοι είναι ευκολότερο να γίνει σε χώρα του εξωτερικού και έτσι οι έρευνες επεκτείνονται όχι μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα της Βίκυς Σταμάτη αλλά και εκτός συνόρων.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τώρα τα κινητά, αλλά και οι επαφές που είχε τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της.

Τα άτομα με τα οποία είχαν επαφές, ίσως οδηγήσουν στο δίκτυο υποστήριξης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε