Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πολεμική Αεροπορία: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας

Πολεμική Αεροπορία: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας
protinews.com.gr

Οι πρώτες εικόνες του F4-Φάντομ που συνετρίβη νότια της Ανδραβίδας βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας.

Το protinews.com.gr δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες, οι οποίες δείχνουν κομμάτια του F4 – Φάντομ, τα οποία βρέθηκαν εκεί που έπεσε, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την τύχη των δύο πιλότων που ήταν στο F4 Φάντομ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόλαβαν να λάβουν εντολή να κάνουν χρήση του συστήματος εκτίναξης, όταν ο νο1 ενημέρωσε για το πρόβλημα, χωρίς να είναι βέβαιο εάν πρόλαβαν και να το κάνουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιλότοι έκαναν πτήση «χαμηλής ναυτιλίας», δηλαδή πετούσαν σε πολύ χαμηλό ύψος- με κατώτατο όριο τα 300 πόδια (δηλαδή 90 μέτρα).

 

Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν: 2 ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικoύ, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος και 4 πλωτά του λιμενικού, σκάφη του Λιμενικού της Κυλλήνης και του Κατακόλου, 2 ιδιωτικά σκάφη, όπως και ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης ένα C-130 είναι σε ετοιμότητα για να επιχειρήσει.

Το αεροσκάφος ανήκει στην 338 Μοίρα Διώξεως «Άρης» της 117 Πτέρυγας Μάχης της Ανδραβίδας.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30 διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις