Ελλάδα

“Πόλεμος” Λιμενικού με… επαναπροωθήσεις μεταναστών!

Για τουλάχιστον τρία χρόνια ένας περίεργος “πόλεμος” ήταν σε εξέλιξη ανάμεσα στο Ελληνικό Λιμενικό και την Τουρκική Ακτοφυλακή. Με αφορμή το μεταναστευτικό. Πολλά περίεργα περιστατικά ήρθαν στο φως και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στα ανοιχτά νησιών όπως η Κως, η Λέσβος, η Κάλυμνος έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου μέσα στη νύχτα σκάφη του Λιμενικού ουσιαστικά επαναπροωθούσαν προς την Τουρκία βάρκες με μετανάστες.

Μάλιστα έχει διαταχθεί έρευνα καθώς έχουν εντοπιστεί και σκάφη τα οποία ενώ είχαν δηλωθεί ως βυθισθέντα αυτά μάλλον χρησιμοποιήθηκαν για την επαναπροώθηση μεταναστών προς την Τουρκία.
Είναι γνωστό ότι στην προώθηση μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά εμπλέκεται άμεσα η τουρκική ακτοφυλακή είτε κάνοντας τα στραβά μάτια είτε ακόμη και με… βοήθεια προς τα σκάφη των δουλεμπόρων ώστε να περάσουν στις ελληνικές αρχές.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι από την ελληνική πλευρά υπήρξαν παρεμβάσεις για την επαναπροώθηση μεταναστών προς τα τουρκικά παράλια με… ανεπίσημο τρόπο.
Υπάρχουν στοιχεία ότι είτε υπήρχαν παρεμβάσεις στα σκάφη των μεταναστών ώστε να μην μπορούν να ταξιδέψουν, προς τα ελληνικά παράλια, είτε ακόμη και επιβίβαση μεταναστών σε σκάφη που είχαν δηλωθεί ότι έχουν βυθιστεί με στόχο να γυρίσουν πίσω.
Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις απ’ την ελληνική πλευρά λέγεται ότι ενημερωνόταν οι τουρκικές αρχές για ακυβέρνητα σκάφη μεσοπέλαγα ώστε η τουρκική ακτοφυλακή να περισυλλέξει βάρκες με μετανάστες οι οποίοι ουσιαστικά είχαν επαναπροωθηθεί εκεί από Έλληνες λιμενικούς.
Επιχειρήσεις τέτοιου είδος σύμφωνα με την εφημερίδα υπήρχαν κατά την τριετία 2013, 2015 και φαίνεται ότι σταμάτησαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πορεία διαμαρτυρίας των εργαστηριακών γιατρών στο κέντρο της Αθήνας – «Φτάνει πια η αδικία, το clawback είναι υφαρπαγή»
«Όλα τα εργαστήρια της χώρας, ακτινολόγοι και μικροβιολόγοι, έχουμε έρθει στην Αθήνα. Θέλουμε να βροντοφωνάξουμε» λέει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριακών Ιατρών
πορεία
Αττική Οδός: Γνώριμοι στις Αρχές για επικίνδυνη οδήγηση οι οδηγοί των 2 μηχανών που έτρεχαν με 250 – Συνελήφθη και ο πατέρας του 27χρονου
O 21χρονος είχε πιαστεί από αστυνομικούς με την ίδια μοτοσυκλέτα να μην υπακούει σε σήμα στάσης τροχονόμου διαφεύγοντας τον έλεγχο, να εκτελεί επικίνδυνους ελιγμούς και να μην φοράει κράνος
Η μία από τις δύο μηχανές που έτρεχαν με πάνω από 250 χλμ στην Αττική Οδό 7