Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πολιτιστική εβδομάδα Εμιράτων – Ελλάδας στην Αθήνα

Πολιτιστική εβδομάδα Εμιράτων – Ελλάδας στην Αθήνα

Με στόχο την ανάδειξη των διμερών σχέσεων και την προώθηση της πολιτιστικής φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διοργανώνεται από τις 22 έως τις 26 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά, η Πολιτιστική Εβδομάδα Εμιράτων – Ελλάδας.

Η Πολιτιστική Εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Zayed των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Εβδομάδας Εμιράτων-Ελλάδος,  περιλαμβάνουν την πρώτη προβολή της Εμιρατινής ταινίας «Shabab Sheyab» και διαλέξεις με θέμα τη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τέχνης των Εμιράτων καθώς και την ιστορία του πολιτισμού της χώρας και την προβολή ταινιών μικρού μήκους και έκθεσης φωτογραφιών για τον ιδρυτή των ΗΑΕ, αείμνηστο Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan. Επίσης, την πρώτη κοινή έκθεση μεταξύ της νεαρής Εμιρατινής καλλιτέχνιδας Maisoon Al Saleh και του Έλληνα καλλιτέχνη Χρήστου Αντωναρόπουλου και την λαογραφική έκθεση που αναδεικνύει τον καθημερινό τρόπο ζωής των δύο χωρών, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Zayed.

Ο πρέσβης των ΗΑΕ στην Αθήνα, Μοχάμεντ Μιρ Αλραϊσι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται, επισημαίνοντας τη σημασία τους για την προώθηση της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο χωρών, που ανοίγει νέους ορίζοντες συνεργασίας.

Επίσης, ο κ. Ραϊσι εξέφρασε τη φιλοδοξία ότι η Πολιτιστική Εβδομάδα Ελλάδας- ΗΑΕ θα αποτελέσει τη βάση για την ενίσχυση του πολιτιστικού διαλόγου των δύο χωρών, την εμβάθυνση των πολιτιστικών δεσμών, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτιστική κουλτούρα των ΗΑΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις