Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Πόρτο Χέλι: Τι αποκαλύπτει ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας! “Δεν είδα φώτα” υποστηρίζει ο 44χρονος χειριστής

Πόρτο Χέλι: Τι αποκαλύπτει ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας! “Δεν είδα φώτα” υποστηρίζει ο 44χρονος χειριστής
photo intime

Η βάρκα είχε φως υποστηρίζει ο καπετάνιος και μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας.
Δεν έκοψε ταχύτητα και πέρασε από πάνω από το ξύλινο βαρκάκι τόνισε στους λιμενικούς.
“Δεν είδα φώτα” είπε στην απολογία του ο Γάλλος επιχειρηματίας.
“Έχασα τις αισθήσεις καθώς έπεσα στα βράχια”, ανέφερε για το μοιραίο βράδυ στο Πόρτο Χέλι.

Κρίσιμη για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι θεωρείται η μαρτυρία του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα του συμβάντος, που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση.

Είναι ο καπετάνιος ενός σκάφους αναψυχής το οποίο είχε δέσει στον κόλπο του Κάιζερ στο Πόρτο Χέλι το βράδυ του Σαββάτου, όπου συνέβη η θανατηφόρα πρόσκρουση.

Μάλιστα αυτός ήταν ο καπετάνιος που ενημέρωσε τις αρχές ότι έγινε η σύγκρουση του φουσκωτού με τη βάρκα και έφτασαν στο σημείο τα πλωτά από τις Σπέτσες και το Ναύπλιο για να πάρουν άμεσα μέρος στις έρευνες.

Ο αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στους λιμενικούς και τόνισε χαρακτηριστικά πως “ είδα από μακριά να έρχεται ένα σκάφος με μεγάλη ταχύτητα. Από την εμπειρία μου θεωρώ πως πήγαινε με περισσότερους από 40 κόμβους. Είδα το άλλο σκάφος να έχει ένα λευκό περίβλητο φανό. Χωρίς να κόψει ταχύτητα έπεσε πάνω του. Κατευθείαν με το βοηθητικό σκάφος πήγα να βοηθήσω. Βρήκα έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Τον ανέβασα στο σκάφος και πήγαμε στην προβλήτα.

Η κατάθεση αυτή σύμφωνα με τους λιμενικούς είναι πολύ σημαντική για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι καθώς δείχνει πως η ξύλινη βάρκα είχε φως, καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς του 44χρονου χειριστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open ενδέχεται ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού να μπερδεύτηκε με τα φώτα που είχαν ανάψει το βράδυ στην παραλία τα σπίτια. Δεν κατάλαβε πως το συγκεκριμένο φως που έβλεπε ήταν της βάρκας και χωρίς να μειώσει ταχύτητα πέρασε πάνω απο τη βάρκα και την διέλυσε με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δυο άνδρες και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 60χρονη γυναίκα.

Τι υποστήριξε στην απολογία ο 44χρονος χειριστής – Επιμένει πως δεν είδε φώτα

Όσον αφορά τον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου παρουσιάστηκε στον ανακριτή Ναυπλίου για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.

Όπως υποστήριξε στον ανακριτή “ επέστρεφα μαζί με την οικογένειά μου και τους φίλους μας από τις Σπέτσες όπου είχαμε πάει για φαγητό. Δεν είχα πιει αλκοόλ. Ενώ επιστρέφαμε προς την κοιλάδα συγκρουστήκαμε με τη βάρκα που δεν είδα να έχει φώτα. Δεν τους εγκατέλειψα έκανα ότι μπορούσα. Μετά έχασα τις αισθήσεις μου καθώς έπεσα στα βράχια”.

Η απολογία του επιχειρηματία κράτησε δυο ώρες και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στο πλευρό του 44χρονου γάλου από την πρώτη στιγμή είναι η γυναίκα του που βρέθηκε και στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου. Μάλιστα μόλις έμαθε την απόφαση των αρχών έπεσε στην αγκαλιά του και τον φίλησε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις