Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στη Βοιωτία κοντά στα παλαιά διόδια στο Σχηματάρι - Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Ελλάδα

Προφυλακίστηκε ο Τούρκος μαφιόζος για τους πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη

Είπε ότι πίστευε ότι τον παρακολουθούσαν Τούρκοι πράκτορες και ότι πυροβόλησε χαμηλά προς τη θέση του συνοδηγού όπου δεν καθόταν κανένας

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 49χρονος Τούρκος που κατηγορείται για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ, την περασμένη εβδομάδα, στη Θέρμη.

Ο 49χρονος Τούρκος -οδηγός του τζιπ που άνοιξε πυρ κατά των στελεχών της ΕΥΠ- διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια το μεσημέρι της Τετάρτης (04.06.2025) φέρεται να υποστήριξε ότι ενήργησε υπό το βάρος φόβου και πανικού, θεωρώντας ότι απειλείται – όπως είπε – από ανθρώπους που συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας του. «Σε καμία περίπτωση δεν θα ενεργούσε έτσι εάν γνώριζα ότι ήταν άνθρωποι της ΕΥΠ», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητώντας συγγνώμη για την πράξη του.

Πρόσθεσε δε, ότι πυροβόλησε χαμηλά προς τη θέση του συνοδηγού όπου δεν καθόταν κανένας. Όπως φέρεται να απολογήθηκε, ζει από το 2018 στην Ελλάδα έχοντας λάβει άσυλο λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που του «έδειξαν» το δρόμο για τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τα ξημερώματα τού περασμένου Σαββάτου στο χωριό Κάτω Βυρσίνη, στην ορεινή Ροδόπη, ενώ φέρεται να σχεδίαζε να διαφύγει στη Βουλγαρία.

Στο μεταξύ, το προηγούμενο 24ωρο συνελήφθησαν στην πόλη Σβίλενγκραντ της Βουλγαρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, οι δύο συμπατριώτες του που καταζητούνταν για το ίδιο επεισόδιο. Πρόκειται για 23χρονο και 43χρονο που αντιμετωπίζουν κι αυτοί κακουργηματικές πράξεις, ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες προκειμένου να εκδοθούν στην Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Μυρτώ της Πάρου έγινε 28 ετών: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της – «Μου δίνεις δύναμη να αγωνιστώ για εσένα»
«Με τα χρόνια έχει ξεθωριάσει στην μνήμη μου η εικόνα σου πριν, ίσως γιατί πέρασαν 13 χρόνια, ίσως γιατί η άμυνα της ψυχής δεν θέλει να θυμάται, δεν θέλει να δακρύζει, να πονά» γράφει για την «Μυρτώ της Πάρου» η μητέρα της
Η Μυρτώ της Πάρου 3
Δύο συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης για 22 κλοπές στην Πιερία - Κατασχέθηκαν αντικείμενα αξίας 20.000 ευρώ
Σχηματίστηκε δικογραφία για ακόμη 4 άτομα τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, συσκευές, κοσμήματα υψηλής αξίας καθώς και 2 οχήματα
Αντικείμενα που κατασχέθηκαν από κλοπές στην Πιερία