Site icon NewsIT

Πρώην Εύελπις του Σερβικού στρατού ο εισβολέας στην πρεσβεία – Ευχαριστίες προς την ΕΛΑΣ

24.11.2018 | 16:35
Πρώην Εύελπις του Σερβικού στρατού ο εισβολέας στην πρεσβεία – Ευχαριστίες προς την ΕΛΑΣ

Ένας 23χρονος πρώην Εύελπις του Σερβικού στρατού είναι ο άνδρας που εισέβαλε το Σάββατο το πρωί με μαχαίρι στην πρεσβεία της Σερβίας.

Ο άντρας που έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, παραβίασε την περίφραξη στην πρεσβεία της Σερβίας οπλισμένος με δυο μαχαίρια και σε κατάσταση μέθης άρχισε να φωνάζει συνθήματα και απειλούσε να αυτοτραυματιστεί.

Συγκεκριμένα ο νεαρός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της Τουρκίας και ζητούσε να ενωθεί και πάλι η Σερβία με το Κόσοβο.

Στην πρεσβεία έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της αστυνομίας και διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ οι οποίοι τον έπεισαν τελικά να παραδοθεί. Μάλιστα ζητούσε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας καθώς και με τον πρέσβη! Το προηγούμενο βράδυ ο νεαρός άνδρας είχε προσαχθεί σε αστυνομικό τμήμα του Πειραιά για εξακρίβωση στοιχείων αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος.

Ευχαριστίες της πρεσβείας της Σερβίας στην ΕΛΑΣ

Ευχαριστίες προς την Ελληνική Αστυνομία απευθύνει η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού που συνέβη του πρωί του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα αναφέρει:

«Σήμερα, 24 Νοεμβρίου και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, εισέβαλε στο κτίριο της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα, άτομο αγνώστων στοιχείων, νεαρής ηλικίας, το οποίο πηδώντας την περίφραξη εισήλθε στον προαύλιο χώρο και στην συνέχεια δια της βίας διέρρηξε την είσοδο του Προξενικού Τμήματος και εισήλθε στο κτίριο της Πρεσβείας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ελληνική αστυνομία για τον επαγγελματισμό που επέδειξε, την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού.

Κατά το επεισόδιο δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version