Site icon NewsIT

Προβόπουλος: “Η πίεση στα ομόλογα θα υποχωρήσει”

08.03.2010 | 09:41
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

  “Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί βοήθεια από το εξωτερικό για να...

αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ελλείμματός της”, δήλωσε σε συνέντευξή του στους γερμανικούς Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

 

Ο κ. Προβόπουλος είπε ακόμη ότι η ισχυρή ζήτηση που εκδηλώθηκε στην έκδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου πρόσφατα έδειξε ότι η Αθήνα μπορεί να αντλήσει από τις διεθνείς αγορές τα κεφάλαια που χρειάζεται.

 

“Η Ελλάδα χρειάστηκε να πληρώσει ένα μάλλον υψηλό τίμημα για την πώληση των ομολόγων”, ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, δηλώνοντας ωστόσο αισιόδοξος ότι τα κόστη των εκδόσεων θα υποχωρήσουν. “Από εδώ και στο εξής η πίεση θα υποχωρήσει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

“Το σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια από το εξωτερικό δεν θα επαληθευτεί”, είπε ο κ. Προβόπουλος, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει νέες αρνητικές εκπλήξεις αναφορικά με την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. “Δεν ανησυχώ για νέα υποβάθμιση από τη Moody’s”, είπε.

 

Επίσης ο κ. Προβόπουλος απέρριψε την προοπτική της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε περίπτωση που η χώρα χρειαστεί στήριξη από το εξωτερικό. “Η Ελλάδα είναι μέλος της οικογένειας του ευρώ και αν η χώρα χρειαζόταν βοήθεια, αυτό θα ήταν δουλειά της Ευρωζώνης”, ανέφερε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version