Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ψαχνά: Με μπουλντόζες σταμάτησαν την φωτιά προς την πόλη

Ψαχνά: Με μπουλντόζες σταμάτησαν την φωτιά προς την πόλη
photo intime

Η αντιπυρική ζώνη που δημιουργήθηκε πριν τα Ψαχνά απέδωσε καθώς το καταστροφικό έργο της φωτιάς σταμάτησε προτού φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Χαρακτηριστικό είναι πως το μέτωπο της φωτιάς φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα κινούταν απειλητικά προς τα Ψαχνά και αρχικά είχε δοθεί εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια της πόλης.

Στη συνέχεια όμως τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το έργο κατάσβεσης δυσκόλεψε το γεγονός ότι τα εναέρια δεν μπορούσαν λόγω των πυκνών καπνών να πλησιάσουν τις εστίες της φωτιάς, ενώ θετικό είναι ότι έχουν κοπάσει οι δυνατοί άνεμοι στα Ψαχνά και τις γύρω περιοχές.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος διέκοψε τις διακοπές του για να μετάσχει στη σύσκεψη υπό τον υπουργό των Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και στη συνέχεια να μεταβεί στο μέτωπο της φωτιάς στα Ψαχνά.

«Ευτυχώς προλάβαμε και με χωματουργικά μηχανήματα ανοίξαμε αντιπυρικές ζώνες περιφερειακά των σπιτιών στα Ψαχνά» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα από τη στιγμή που το μέτωπο προς τα Ψαχνά ελέγχεται, οι προσπάθειες εστιάζονται στις αναζωπυρώσεις περιφερειακά των χωριών Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, ενώ επίγειες δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί και στο χωριό Πλατανιά.

«Ελπίζουμε τη νύχτα να μην έχουμε ισχυρούς ανέμους για να μπορέσουμε να ελέγξουμε κάποια μέτωπα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις