Site icon NewsIT

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον χάρτη που είχαν οι δυο πιλότοι στη στολή τους

01.02.2023 | 22:17
Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον χάρτη που είχαν οι δυο πιλότοι στη στολή τους

Πένθος στην Πολεμική Αεροπορία και σε όλη την Ελλάδα από τον θάνατο των δυο πιλότων μετά τη συντριβή του Φάντομ σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ανδραβίδα.

Ανάμεσα στα ευρήματα και τα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, την περασμένη Δευτέρα, ήταν και ο χάρτης που φέρουν οι πιλότοι στη στολή τους και τον οποίο χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις αναγκαστικής προσγείωσης.

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που εξασφάλισε και παρουσιάζει το Patrisnews, από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, φαίνεται ο χάρτης πάνω στον οποίο αποτυπώνεται η διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι πιλότοι, σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαζόταν να προσγειωθούν σε διαφορετικό αεροδρόμιο από αυτό που απογειώθηκαν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Phantom, δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, θα έπρεπε να ακολουθήσουν την διαδρομή που τους υποδεικνύει ο χάρτης για να προσγειωθούν στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας.

Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσουν το παρών στην κηδεία του συγκυβερνήτη του Φάντομ, υποσμηναγού (Ι)Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που θα γίνει στην Τρίπολη.Το παρών επίσης θα δώσει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο Νευροκόπι, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κηδεία του κυβερνήτη του F4-E Phantom II, Σμηναγού (I) Ευστάθιου Τσιτλακίδη και θα παραστεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας με ανάρτησή της στο Facebook τόνισε για τον χαμό των δυο πιλώτων: «Πενθούμε, με βαθιά θλίψη, τον θάνατο, εν ώρα καθήκοντος, του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα απαιτητικής εκπαιδευτικής άσκησης.

Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Ο πόνος τους είναι και δικός μας».

«Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν και τιμούν» – Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο κυβερνήτης του μαχητικού μας έπεσε μαζί με τον συγκυβερνήτη του την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα. Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπταμένου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Θρηνούν και τιμούν», ήταν η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε την ανάρτηση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version