Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Λύγισε ο Τέως ΑΓΕΕΘΑ – «Σπάω τον κώδικα σιωπής αρχηγών – Κάθε παιδί που χάνεται είναι και δικό μας παιδί»

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Λύγισε ο Τέως ΑΓΕΕΘΑ – «Σπάω τον κώδικα σιωπής αρχηγών – Κάθε παιδί που χάνεται είναι και δικό μας παιδί»

Λύγισε στον αέρα της ΕΡΤ αναφερόμενος στους δυο χειριστές του F 4 Φάντομ που κατέπεσε στην Ανδραβίδα, ο κ. Χρήστος Χριστοδούλου, Πτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. 

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση ο κ. Χριστοδούλου και αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν στην Ανδραβίδα με την πτώση του F 4 Φάντομ, με έναν υποσμηναγό να έχει χάσει την ζωή του και τον κυβερνήτη να αγνοείται είπε: «Δεν είναι καλή ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία και δεν είναι καλή ημέρα για τις οικογένειες του Στάθη και του Μάριου. Συγγνώμη για το τρέμουλο της φωνής αλλά κάθε παιδί είναι και δικό μας παιδί το οποίο μπαίνει σε ένα κόκπιτ να απογειωθεί. Αυτή την στιγμή σπάω έναν κώδικα σιωπής αρχηγών. Μέχρι σήμερα αρχηγοί δεν έβγαιναν να μιλήσουν για ένα ατύχημα. Οποιοσδήποτε βγαίνει και κάνει αναλύσεις τις περισσότερες φορές άσχετες και εκ του περισσού και για προσωπική προβολή, δυσχεραίνουν την όλη κατάσταση. Δεν θα μπω στα αίτια, δεν θα απαντήσω στην ερώτησή σας να σας πω τα πιθανά αίτια διότι μόλις χθες δημιουργήθηκε η επιτροπή διερεύνησης. Και όσοι δεν έχουν κάνει επιτροπή ατυχήματος δεν γνωρίζουν άσχετα αν πέρασαν από την αεροπορία, βρέχοντας αστραγάλους, ή γόνατα ή και πιο πάνω τα πόδια».

Συμπλήρωσε πως ότι και να πούμε εμείς περισσεύει. Όλα θα καταγραφούν και ποτέ δεν μπαίνουν αστερίσκοι σε ένα ατύχημα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις