Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επίδειξη μόδας κάτω από το κελί της 33χρονης στις φυλακές Κορυδαλλού – Δείτε εικόνες

Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έβλεπε από το κελί της, στις φυλακές Κορυδαλλού, μια ιδιαίτερη επίδειξη μόδας που γρήγορα έγινε θέμα συζήτησης. Τι έκανε η μητέρα των τριών αδικοχαμένων παιδιών, από την Πάτρα…

Επίδειξη μόδας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να παρακολουθεί από το κελί της και τις εικόνες να ταξιδεύουν στα social media. Πριν από λίγο καιρό στον ίδιο χώρο είχε πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση, στα πλαίσια του ανοίγματος της φυλακής στην κοινωνία. Επίδειξη μόδας με πασαρέλα πάντως δεν είχε ξαναγίνει μέσα στις φυλακές. Σε ρόλους μοντέλων 20 κρατούμενες που έστειλαν το δικό τους μήνυμα. «Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται» όπως έγραφε και το πανό που είχαν κρεμάσει στα κάγκελα.

Μια σχεδιάστρια μόδας, η Γεωργία Χιόνη, η οποία έχει σπουδάσει και Νομική και γνωρίζει καλά τα σχετικά με τις φυλακές, συνεργάστηκε με τη διεύθυνση των φυλακών για να σπάσουν ένα ταμπού. «Οι φυλακές δεν είναι κάτεργα, πρέπει να είναι ανοικτές στην κοινωνία.» Ετσι λοιπόν, τόλμησαν να οργανώσουν αυτή την επίδειξη μόδας, ένα σόου επί της ουσίας στο οποίο οι κρατούμενες παρουσίασαν ρούχα και παπούτσια. H Ρούλα Πισπιρίγκου είχε και πάλι πανοραμική θέα στα όσα συνέβαιναν.

Υπό την καθοδήγηση του γνωστού ιδιοκτήτη ακαδημίας μοντέλων, Γιώργου Κουτούλια, οι κρατούμενες έμαθαν να περπατούν σαν κανονικά μοντέλα, ντύθηκαν και βάφτηκαν αναλόγως, φόρεσαν ψηλοτάκουνα και περπάτησαν στο κόκκινο χαλί.

Πολύς κόσμος προσκλήθηκε να παρακολουθήσει την εκδήλωση και μεταξύ αυτών, η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Εύβοια, Σοφία Νικολάου. Βρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ο Κώστας Βενετσάνος, όλες οι κρατούμενες αλλά και εργαζόμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι γυναίκες φυλακισμένες χάρηκαν με την εκδήλωση αυτή και για λίγες ώρες αισθάνθηκαν ξανά ελεύθερες, γέμισαν ελπίδα κι αισιοδοξία κι ότι δεν είναι αποκομμένες από την κοινωνία. Αλλωστε, οι φυλακές, πέραν του σωφρονισμού οφείλουν να προετοιμάζουν για την επανένταξη όσων θέλουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις