Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η νέα υπερασπιστική γραμμή της και το «σπάνιο σύνδρομο»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η νέα υπερασπιστική γραμμή της και το «σπάνιο σύνδρομο»

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί «παγωμένη» από σοκ την υπόθεση της Πάτρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου σχεδιάζει στη φυλακή, τα επόμενα βήματά της.

Με το βλέμμα στραμμένο στην αίτηση αποφυλάκισης που αναμένεται να καταθέσει, φαίνεται ότι αλλάζει υπερασπιστική γραμμή.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή LiveNews, αυτό που φαίνεται πως θα επικαλεστεί στοδικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι ότι δεν είναι η κεταμίνη που σκότωσε τη Τζωρτζίνα αλλά… ένα σπανιότατο σύνδρομο από το οποίο έπασχε.

«Η κεταμίνη δε σκοτώνει» λέει ο τεχνικός σύμβουλός της

Ο τεχνικός σύμβουλος, Γιώργος Σιδεράς που έχει αναλάβει την υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου επικαλείται ότι:

«Η κεταμίνη δεν σκοτώνει. Δεν έχει καθόλου καρδιοτοξικότητα. Το μόνο που κάνει δημιουργεί άπνοια και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια όχι από την κεταμίνη».

Αντίθετα βέβαια, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, υποστηρίζει ότι: «Όχι, μας αρκεί, η άπνοια σκοτώνει. Όταν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα κεταμίνη και προκαλέσει την άπνοια σε έναν άνθρωπο έχει πεθάνει αυτός ο άνθρωπος άρα η κεταμίνη φταίει».

Επίσης, ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης υποστηρίζει ότι οι γιατροί μπέρδεψαν τα μπουκαλάκια και αντί να χορηγήσουν ροκουρόνιο, χορήγησαν κεταμίνη, σκοτώνοντας άθελα τους την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Δεν δώσανε ροκουρόνιο, δώσανε από λάθος κεταμίνη γι’ αυτό βγήκε κεταμίνη στα ούρα θετική και το ροκουρόνιο δεν αναγνωρίστηκε ούτε στο αίμα, ούτε στα ούρα» εξήγησε ο Γιώργος Σιδεράς.

Click4More: Όλη η αλήθεια για το φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο ψυγείο του νοσοκομείου

«Για να γίνει ένα τέτοιο λάθος θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διάλειμμα για το οποίο φαινόταν στο διάγραμμα τα οποίο υπήρχε πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας και να χορηγηθεί η ανάλογη δοσολογία συνεπώς μια τέτοια σύγχυση από τους γιατρούς τη θεωρώ σχεδόν αδύνατη» λέει ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ο κ. Σιδεράς θα πει επίσης πως όλη η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε λάθος δρόμο γιατί ασχολείται με τα τρία παιδιά ενώ το κλειδί βρίσκεται στην μητέρα και σ’ ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοάνοσο που ισχυρίζεται πως έχει.

«Θα έλεγα ότι αυτό πρέπει να το αναζητήσει κανείς στην ασθένεια της μητέρας γιατί η μητέρα πάσχει από ινομυαλγία. Η ινομυαλγία είναι ένα αυτοάνοσο, το οποίο έχει σχέση με πολλά άλλα όπως και με τον ερυθηματώδη λύκο» είπε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.

Το σπάνιο σύνδρομο υπερευαισθησίας μπορεί να αθωώσει την Πισπιρίγκου;

«Το γεγονός ότι πάσχει από ινομυαλγία δεν μπορώ να καταλάβω πως συσχετίζεται με θάνατο τριών παιδιών» αναρωτιέται ο κ. Γαλεντέρης.

Στο σπάνιο σύνδρομο υπερευαισθησίας καρωτιδικού κόλπου, που συναντάται σε 30 ανθρώπους στο εκατομμύριο, θα βασιστεί ολόκληρη η υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης με το ερώτημα να είναι ένα και καθοριστικό.

Μπορεί να αθωωθεί η Πισπιρίγκου;
«Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η επιλογή της υπερασπιστικής γραμμής θα αποδώσει. Είναι προς λάθος κατεύθυνση και θεωρώ ότι θα αποτύχει ν’ απαλλάξει την κατηγορούμενη από την ανθρωποκτονία της 9χρονης» δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Ρητά και κατηγορηματικά κορυφαίοι ιατροδικαστές εξηγούν πως η κεταμίνη, όπως και οποιοδήποτε κατασταλτικό φάρμακο σε θανατηφόρα δόση σαφώς και αρκεί για να σκοτώσει ένα 9χρονο κορίτσι, αντικρούοντας έτσι το πρώτο επιχείρημα της 33χρονης.

Εντολή να γίνουν εξετάσεις για το «σπάνιο σύνδρομο»

Σύμφωνα με το LiveNews, για το «σπάνιο σύνδρομο», στο οποίο αναμένεται να βασιστεί ολόκληρη η υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης, έχει ήδη ζητηθεί από τον Γιώργο Σιδερά να γίνουν οι ανάλογες εξετάσεις.

«Στα ελληνικά λέγεται σύνδρομο υπερευαισθησίας καρωτιδικού κόλπου. Εάν κάποιο ηλικιωμένος ή ένα παιδάκι πιεστεί σε εκείνο το σημείο, είναι το knock out που λέμε στους boxer ή αν το πιέσει και κάνει κάποιες γρήγορες κινήσεις με το κεφάλι του μπορεί να προκληθεί μία ανακοπή και να πεθάνει εάν δεν δράσει ο φλεβοκόμβος ή ο επόμενος που είναι ο κολποκοιλιακός κόμβος για να αναταχθεί και πάλι η καρδιά» εξήγησε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.

«Το σύνδρομο αυτό μπορεί να προκαλέσει μια βραδυκαρδία και υπόταση. Δεν μπορεί να αποβεί θανατηφόρο σε τρία παιδιά διαφορετικής ηλικίας. Είναι στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας» δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Ποιος είναι ο τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με το LiveNews πάντως, ο ένας από τους 4 τεχνικούς συμβούλους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι πλαστικός χειρουργός αλλά και επειγοντολόγος.

«Το καλό του επειγοντολόγου είναι ότι όταν βλέπει ένα περιστατικό πρέπει να αποφασίσει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα τι μπορεί να είναι. Διάγνωση και θεραπεία σε 90 δευτερόλεπτα» δήλωσε ο κ. Σιδεράς.

Όπως αναγράφει ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook, εργάζεται ως πλαστικός χειρουργός στη Γερμανία με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και θέλησε να παράσχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην 33χρονη.

«Εγώ επικοινώνησα με τον κύριο Παπαδόπουλο γιατί ήθελα να βοηθήσω στην υπόθεση αφιλοκερδώς».

Εντύπωση προκαλούν πάντως αρκετές αναρτήσεις του ίδιου σε ανοικτές ομάδες του Facebook όπου παραθέτει την γνώμη του για τον κορονοϊό.

Όπως δημοσίευσε το e-reportaz, ο κύριος Σιδεράς διερωτώταν για την ύπαρξη ή μη του κορονοϊού που μόνο στη χώρα μας έχει στοιχίσει την ζωή σε 30.000 ανθρώπους.

«Θα αργήσει πολύ να βγει ανάλογο φάρμακο κατά του κορονοϊού στην αγορά, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει βέβαια ότι υπάρχει αυτός ο ιός!» γράφει σε μια ανάρτησή του ο τεχνικός σύμβουλος.

Λίγες μέρες πριν μιλούσε για fake news.

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, από ότι ακούω, βλέπω και διαβάζω αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι μια τεράστια ψεύτικη φούσκα για να περάσουν κάποιοι το εμβόλιο του κορονοϊού, να στεναχωρήσουν, να φοβίσουν και να ταλαιπωρήσουν όπως και να πανικοβάλλουν τον κόσμο με κλείσιμο συνόρων και απαγόρευση ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων».

Στη συνέχεια αναφερόταν στην πιθανότητα να μας ψεκάζουν.

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ένας λόγος που μένουμε σπίτι είναι για να μην έρθουμε σε επαφή με τυχόν ασθενείς. Ένας άλλος λόγος που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι στην περίπτωση που γίνεται ψεκασμός χημικών με ή χωρίς ιούς σε νανοσωματίδια μέσα από τα σύννεφα».

Η ομάδα που συγκροτήθηκε για την υπεράσπιση της 33χρονης εργάζεται αυτό το διάστημα για να ολοκληρωθεί ο φάκελος που θα συνοδεύει το αίτημα αποφυλάκισης της…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις