Site icon NewsIT

Σε κατάληψη τα πανεπιστήμια Μακεδονίας και Κρήτης

08.09.2011 | 13:01
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στον κύκλο των κινητοποιήσεων, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών, μπαίνουν ολοένα και περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας.

Μέχρι στιγμής 272 σχολές συνολικά τελούν υπό κατάληψη. Στον αέρα η εξεταστική σε πολλές σχολές μετά την ακραία σύγκρουση του Υπουργείου Παιδείας με την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα για τον νόμο πλαίσιο.  Σήμερα μάλιστα στο κέντρο βρίσκεται σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο
Η κατάληψη θα διαρκέσει μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων. Παράλληλα οι φοιτητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δράσεις και διαμαρτυρίες και στο κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά της η νέα πρυτανική αρχή όπως έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει: “Θα προσπαθήσει, αφενός να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου Κρήτης και αφετέρου να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ελέγχου της συνταγματικότητας των επιμέρους διατάξεων του νόμου και ανάδειξης των αδιεξόδων στα οποία οδηγεί, με στόχο να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ελληνικού πανεπιστημίου”.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη
Σε κατάληψη μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη θα βρίσκεται το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπως αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών.

Στη συνέλευση – την πρώτη που πραγματοποιήθηκε ως ενιαίος φοιτητικός σύλλογος, μετά από μία πενταετία – συμμετείχαν όλες οι παρατάξεις, πλην της ΔΑΠ, ενώ η ΠΑΣΠ τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου για τις μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και κατά της κατάληψης. Οι φοιτητές θα καθορίσουν την εξέλιξη της κινητοποίησής τους την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χάρτης με όλες τις καταλήψεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Κλειστά σχολεία λίγο μετά τον αγιασμό – Απεργούν στις 22/09 οι δάσκαλοι

Υπό κατάληψη σχολή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Άρχισαν τα όργανα στην Παιδεία – Αναβολές εξεταστικών λόγω καταλήψεων

Για πρώτη φορά μετά την Κατοχή, τα σχολεία χωρίς βιβλία

Διαμαντοπούλου: Οι αλήθειες και τα ψέμματα για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version