Ελλάδα

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Μεθώνη – Ταρακουνήθηκε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές - Αναστατωμένοι οι κάτοικοι της περιοχής, βγήκαν στους δρόμους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναστατώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (14/6/26) οι κάτοικοι στην Πελοπόννησο, από το σεισμό μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που έγινε στις 21.17 κοντά στη Μεθώνη.

Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίζεται 18 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

seismos

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 9 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Καλαμάτα, στην Πύλο, τη Μεθώνη ενώ οι κάτοικοι αναστατώθηκαν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Οι περιοχές που έγινε αισθητή η δόνηση, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο
Οι περιοχές που έγινε αισθητή η δόνηση, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης «Γειτνιάζει η περιοχή με το όριο των λιθοσφαιρικών πλακών. Το σύνηθες είναι να πάει καλά, ας δούμε όμως πώς βαίνει η σεισμική ακολουθία. Θα περιμένουμε και θα δούμε πώς βαδίζει η ακολουθία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα