Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σοκάρει ο υπάλληλος καθαριότητας που δέχτηκε άγρια επίθεση στον Βύρωνα

Σοκάρει ο υπάλληλος καθαριότητας που δέχτηκε άγρια επίθεση στον Βύρωνα

Δύσκολες στιγμές πέρασε ένας υπάλληλος καθαριότητας και δύο ακόμη συνάδελφοί του στον Δήμο Βύρωνα. Έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Αποκλειστικά στο newsit.gr μιλάει ο υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα που δέχθηκε άγρια επίθεση από αγνώστους το ξημέρωμα της Πέμπτης και κατέληξε βαριά χτυπημένος στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Εμφανώς καλύτερα και εκτός νοσοκομείου σήμερα, ο Δ.Κ. ο οποίος έπεσε θύμα της επίθεσης μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του την ώρα που άδειαζαν με το απορριμματοφόρο κάδους σκουπιδιών είναι αποκαλυπτικός.

«Εδώ και μέρες» λέει στο newsit.gr, «υπήρχε ένα συγκεκριμένο όχημα σταθμευμένο μπροστά από τον κάδο. Δεν μπορούσαμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια. Την Τρίτη και την Τετάρτη δεν αδειάσαμε τον κάδο γιατί δεν μπορούσαμε να τον μετακινήσουμε λόγω του αυτοκινήτου. Την Πέμπτη το πρωί το αυτοκίνητο ήταν ακόμη εκεί, αλλά επειδή ο κάδος είχε γεμίσει και έπρεπε να τον αδειάσουμε, πήραμε τον αριθμό για να καλέσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Όσο ήμασταν εκεί, εμφανίστηκαν δύο άτομα τρέχοντας και φωνάζοντας ότι έρχονται να πάρουν το αυτοκίνητο».

«Με χτυπούσαν με γροθιές στο κεφάλι»

Την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα λίγα λεπτά μετά, δεν μπορούσε κανείς να τη φανταστεί. «Μόλις με πλησίασαν τους έκανα παρατήρηση λέγοντάς τους “έλεος, τρεις μέρες είναι εδώ το αυτοκίνητο, δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια”» περιγράφει ο υπάλληλος του Δήμου. «Τότε γυρίζει ο ένας από τους δύο και με χτυπάει με γροθιά στο κεφάλι. Άρχισαν να με χτυπούν και οι δύο μαζί. Δεν ξέρω πόσες έφαγα. Δεν τους έβρισα. Το μόνο που θυμάμαι είναι να τους ζητώ να ηρεμήσουν. Εκείνοι εξακολουθούσαν να με χτυπούν. Έρχεται ο άλλος ο συνάδελφος να βοηθήσει, αυτοί παρατούν εμένα κι αρπάζουν αυτόν. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμουν καλά, δεν είχα χάσει τις αισθήσεις μου» συμπληρώνει.

«Είπα στον οδηγό ότι ζαλίζομαι και λιποθύμησα»

Όπως λέει ο Δ.Κ. «ο άλλος συνάδελφος, αφού δέχτηκε κάποια χτυπήματα, έφυγε τρέχοντας. Κατεβαίνει τότε ο οδηγός του απορριμματοφόρου και τους ζητάει να ηρεμήσουν. Εκείνοι του ορμούν. Παρότι ήμουν χτυπημένος, πήγα να βοηθήσω τον οδηγό. Αρπάζω το χέρι του ενός. Προσπάθησα να τον τραβήξω πίσω. Τους έλεγα “παιδιά ηρεμήστε”. Τότε γυρίζει και με χτυπάει ξανά με γροθιά στο πρόσωπο. Παίρνω την Αστυνομία τηλέφωνο, αλλά από τα χτυπήματα δεν θυμόμουν ούτε σε ποια οδό βρισκόμασταν. Κλείνοντας το τηλέφωνο είπα στον οδηγό ότι δεν είμαι καλά και ζαλίζομαι. Και τότε λιποθύμησα. Απ’ ό,τι κατάλαβα αυτοί πρόλαβαν να φύγουν πριν έρθει η Αστυνομία. Έφυγαν με το αυτοκίνητο».

«Δεν αναγνώριζα τον αδελφό και τη σύζυγό μου»

Ο άτυχος υπάλληλος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες. Σύμφωνα με όσα λέει στο newsit.gr, τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό, δεν μπορούσε να αναγνωρίσει ούτε τα πλέον οικεία σε αυτόν πρόσωπα. «Όταν συνήλθα, στο ΚΑΤ πια, δεν γνώριζα ούτε τον αδελφό μου, ούτε τη σύζυγό μου» λέει στο newsit.gr και καταλήγει: «από τα χτυπήματα έπαθα διάσειση, αλλά ευτυχώς δεν έχω κατάγματα. Ακόμη κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε όμως, με παίρνουν τηλέφωνο και δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι. Υποθέτω ότι φταίνε τα χτυπήματα. Έχω ήδη καταθέσει μήνυση και νομίζω ότι ένας από τους δύο έχει συλληφθεί».

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις