Ελλάδα

Στη γύρα είχε βγάλει ο ρασοφόρος youtuber τα «λείψανα» του Αγίου Παρθενίου – Τα πήγαινε ακόμα και σε σπίτια αρρώστων για να προσευχηθούν

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται ο ρασοφόρος, ως βασικός παπάς να τελεί και κάθε «ευλάβεια» και «τιμή»  την τελετή υποδοχής των λειψάνων

Στη γύρα είχε βγάλει τα υποτιθέμενα λείψανα του Αγίου Παρθενίου ο 46χρονος ρασοφόρος και youtuber που συνελήφθη για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα ναρκωτικών με απώτερο σκοπό να εξαπατήσει πιστούς και τους αποσπάσει χρηματικά ποσά κι άλλες δωρεές. 

Ο μαϊμού Αρχιεπίσκοπος και youtuber που δεν είχε ούτε ιερό ούτε όσιο, έστηνε την μία απάτη μετά την άλλη και διακινούσε ναρκωτικά. Από ότι φαίνεται όλα βασίζονταν σε ένα καλοστημένο σχέδιο που εφάρμοσε και τέλεσε ο 46χρονος μαζί με τους συνεργούς του. Μπορεί ο συγκεκριμένος «ιερέας» να λειτουργούσε για χρόνια σε αρκετές εκκλησίες και πλήθος πιστών να παρευρισκόταν σε αυτές, όμως κομβικό σημείο αποτελεί η παρουσία του στο Ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στην Νίκαια. Για περισσότερα από 8 χρόνια παρέμεινε εκεί κι ήταν ο συντονιστής των τελετών, των μυστηρίων και των γιορτών με στόχο το κέρδος. 

Οι αποκαλύψεις για το πρώην πανελίστα- μοντέλο δεν έχουν τέλος, με τον ίδιο να οργανώνει συνέχεια αφίξεις και υποδοχές  των υποτιθέμενων ιερών λειψάνων του Αγίου Παρθενίου, του προστάση των καρκινοπαθών. Έναν άγιο στον οποίο προσεύχεται πολύ κόσμος για να θεραπευτεί και να βοηθηθεί. Σε αυτό ακριβώς φαίνεται να στηριζόταν ο ρασοφόρος και αποφάσισε για πρώτη φορά να φέρει τμήμα του λειψάνου που υποστήριζε ότι είχε στην κατοχή του, στο ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Νίκαια.

Συγκεκριμένα στις 19 Νοεμβρίου του 2020 ο γνωστός youtuber – παπάς κάλεσε  πλήθος πιστών στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στην Νίκαια να υποδεχθούν τα λείψανα του Αγίου Παρθενίου. Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται ο ρασοφόρος, ως βασικός παπάς να τελεί και κάθε «ευλάβεια» και «τιμή»  την τελετή υποδοχής των λειψάνων. Μάλιστα, τόσο ανυποψίαστοι πιστοί όσο και οι άλλοι παπάδες προσκυνούν τα λείψανα, ενώ ίδιος ψάλλει. 

Στο βίντεο διακρίνονται και άλλοι ιερείς να λιβανίζουν και ο 46χρονος να κάνει την είσοδο των λειψάνων και οι πιστοί να πατάνε λουλούδια.

Ο ψευτοπαπάς, όπως αποκάλυψε το newsit.gr μετά από διαφωνία που είχε με τον ψάλτη και ιδιοκτήτη της εκκλησίας για συγκεκριμένο περιστατικό έφυγε από το ναό της Νίκαιας.

Τα λείψανα του Αγίου Παρθενίου
Τα λείψανα του Αγίου Παρθενίου

Τότε ο αυτοαποκαλούμενος αρχιεπίσκοπος Αθηνών, μετακόμισε στην εκκλησία που έφτιαξε προς τιμή του Αγίου Παρθενίου στην οδό Λιοσίων. Η συγκεκριμένη εκκλησιά μάλιστα είχε φτιαχτεί και με την δωρεά ύψους 140 χιλιάδων ευρώ μια γυναίκας που πάλευε με τον καρκίνο.

Λειτανία των λειψάνων του Αγίου Παρθενίου
Λειτανία των λειψάνων του Αγίου Παρθενίου

Περίπου 3 μήνες μετά και συγκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου υποδέχεται ξανά τα λείψανά του Αγίου Παρθενίου, αυτή την φορά στην εκκλησία της οδού Λιοσίων. Ο ρασοφόρος διοργάνωσε μια τελετή υποδόχης των υποτιθέμενων λειψάνων και τα έθεσε σε λαϊκό προσκύνημα. Με δάφνες, λαμπρό στολισμό και με παρουσία πιστών και παπάδων έγινε η υποδοχή των λειψάνων αλλά και της θαυματουργής εικόνας  στην εκκλησία.

Ο 46χρονος ρασοφόρος δεν δίστασε να πηγαίνει τα λείψανα του Αγίου Παρθένιού σε σπίτια αρρώστων που ήθελαν να προσευχηθούν και δεν μπορούσαν να πάνε στην εκκλησια του.

Ο Ιερός ναός Τιμίου Σταυρού στην Νίκαια
Ο Ιερός ναός Τιμίου Σταυρού στην Νίκαια

Που βρίσκονται τα λείψανα

Σύμφωνα με το Ορθόδοξο Συναξάρι, η κάρα του Αγίου Παρθενίου φυλάσσεται στη μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, ενώ τμήμα του λειψάνου βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών, στην Εύβοια. Επιπλέον, μικρό απότμημα της δεξιάς χειρός του Αγίου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλα τρία μοναστήρια, ένα εκ των οποίων στην Κύπρο. Οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι τυχόν κρυμμένα λείψανα σε άλλους ναούς θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνουν χωρίς να εντοπιστούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σκηνές τρόμου για 16χρονο: Τον άρπαξαν διακινητές ναρκωτικών και τον βασάνιζαν για να τους δώσει 2.000 ευρώ
Στις 9 Νοεμβρίου τα τρία μέλη του κυκλώματος τον άρπαξαν από την περιοχή των Γλυκών Νερών, τον έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τον περιέφεραν σε διάφορα μέρη της Αττικής
Μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η αξιωματικός υπηρεσίας στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Η κατηγορούμενη αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι έπραξε το καθήκον της και ζήτησε από την άτυχη κοπέλα να υποβάλει μήνυση στον πρώην σύντροφό της, κάτι που το θύμα αρνήθηκε
Το αστυνομικό τμήμα μπροστά από το οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα