Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Στο σφυρί” τον Ιούλιο πέντε ακίνητα του Σταύρου και Παναγιώτη Ψυχάρη

“Στο σφυρί” τον Ιούλιο πέντε ακίνητα του Σταύρου και Παναγιώτη Ψυχάρη

Τρία σπίτια και ένα κατάστημα του Παναγιώτη Ψυχάρη, σε Παλαιό Ψυχικό και Κολωνάκι, καθώς και ένα διαμέρισμα του Σταύρου Ψυχάρη, στους Αμπελόκηπους βγαίνουν σε πλειστηριασμό στις 3 Ιουλίου, από την Alpha Bank, για χρέη συνολικού ύψους 800.000 ευρώ, τη στιγμή που τα συνολικά χρέη τους σε τράπεζες και δημόσιο ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Τα ακίνητα αυτά δεν είναι τα πρώτα που εκπλειστηριάζονται από τη συγκεκριμένη τράπεζα, αφού ο Σταύρος Ψυχάρης, πριν έναν χρόνο, έχασε σε πλειστηριασμό την υπερπολυτελή βίλα του στο Πόρτο Χέλι, καθώς και ένα διαμέρισμα το Κολωνάκι, το οποίο ανήκε στη σύζυγό του.

“Στο σφυρί” τρία σπίτια και ένα κατάστημα του Παναγιώτη Ψυχάρη σε Παλαιό Ψυχικό και Κολωνάκι

Δυο σπίτια του Παναγιώτη Ψυχάρη, γιου του Σταύρου Ψυχάρη, βγαίνουν σε πλειστηριασμό στις 3 Ιουλίου 2019, για χρέη ύψους 500.000 ευρώ, σε τράπεζα. Πρόκειται για δυο μεζονέτες που βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό με τιμή πρώτης προσφοράς 829.000 και 956.000 ευρώ, καθώς και για τέσσερις θέσεις στάθμευσης εμπορικής αξίας 65.000 ευρώ.

Οι δυο μεζονέτες βρίσκονται σε πολυτελές οικοδομικό συγκρότημα, το οποίο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 3.600 μέτρων. Είναι περίπου, 300 τετραγωνικών οι καθεμία, τα οποία εκτείνονται σε τρεις ορόφους και διαθέτουν εσωτερική σκάλα και ασανσέρ, καθώς και ημιυπαίθριους χώρους και μεγάλες βεράντες, ενώ στην αποκλειστική τους χρήση έχουν και από 100 τετραγωνικά μέτρα η μία και 200 η άλλη, τ από τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου στο οποίο βρίσκονται.

Την ίδια μέρα σε πλειστηριασμό βγαίνει και ένα ισόγειο κατάστημα 30 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο είναι κατά 50% στην ιδιοκτησία του και βρίσκεται στο Κολωνάκι, καθώς και ένα διαμέρισμα έκτου ορόφου, 90 τετραγωνικών μέτρων στην ίδια περιοχή. Τιμή πρώτης προσφοράς για το κατάστημα είναι το ποσό των 61.500 ευρώ και για το διαμέρισμα το ποσό των 251.000 ευρώ.

Στο σφυρί” και διαμέρισμα του Σταύρου Ψυχάρη για χρέος 30.000

Στις 3 Ιουλίου 2019, σε πλειστηριασμό βγαίνει και ακίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα του, Σταύρου Ψυχάρη, για χρέος μόλις 30.000 ευρώ, στην ίδια τράπεζα, τη στιγμή που τα συνολικά χρέη του σε τράπεζες και δημόσιο ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για διαμέρισμα 70 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους. Τιμή πρώτης προσφοράς για το διαμέρισμα το ποσό των 50.000 ευρώ.

Όταν ο Σταύρος Ψυχάρης έχασε σε πλειστηριασμό τη βίλα στο Πόρτο Χέλι

Πριν από έναν χρόνο, η παραλιακή έπαυλη του πρώην ισχυρού ανθρώπου των ΜΜΕ, στο Πόρτο Χέλι, πουλήθηκε μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, από την ίδια τράπεζα. Η τιμή εκκίνησης ήταν 4,7 εκατομμύρια ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, πουλήθηκε για περίπου 11 εκατομμύρια. Η βίλα είχε βγει “στο σφυρί” για χρέος 2.421.253 ευρώ σε τράπεζα.

Πρόκειται για διώροφη κατοικία, έκτασης 600 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είναι χτισμένη σε έκταση 26 στρεμμάτων, στη θέση Μετόχι, στο Πόρτο Χέλι. Η βίλα διαθέτει πισίνα 100 τετραγωνικών μέτρων και συνορεύει με “ιδιωτική” παραλία.

Σε πλειστηριασμό και διαμέρισμα της συζύγου του ισχυρού άνδρα των ΜΜΕ

Το Μάιο του 2018 “στο σφυρί” βγήκε διαμέρισμα 184 τετραγωνικών μέτρων, της συζύγου του Σταύρου Ψυχάρη, που βρίσκεται στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στο Κολωνάκι. Το διαμέρισμα βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέος 600.000 ευρώ στην ίδια τράπεζα και η αξία του ορίστηκε στις 478.000 ευρώ. Πωλήθηκε σε εταιρεία στην τιμή πρώτης προσφοράς του.

 

Η μακρόχρονη δημοσιογραφική και εκδοτική σταδιοδρομίας του Σταύρου Ψυχάρη

Από τους ισχυρότερους παράγοντες της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής ζωής της χώρας, ο Σταύρος Ψυχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1945.

Υπήρξε πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από το 2009 μέχρι το 2017. Ξεκίνησε να εργάζεται εκεί, ως δημοσιογράφος, το 1972. Το 1983 έγινε διευθυντής της εφημερίδας “Το Βήμα”. Το Σεπτέμβριο του 2001 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου. Μετά το θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, αναλαμβάνει πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη και εκλέγεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του “Βήματος” και την έκδοση της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Από τον πρώτο του γάμο έχει δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη. Από το δεύτερο γάμο του με τη δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, Χριστίνα Τσούτσουρα, έχει αποκτήσει δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ το 2010, σε αναπλήρωση του Χρήστου Λαμπράκη, ενώ ο Σταύρος Ψυχάρης κατείχε επί σειρά ετών τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. Από τις αυτές τις θέσεις παραιτήθηκαν στις 28 Απριλίου του 2017. Ο Παναγιώτης Ψυχάρης κατείχε και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, από το 2011, μετά την παραίτηση του Παντελή Καψή.

Αίσθηση για τη δήλωση Ψυχάρη ότι έδωσε εγγύηση …με αέρα

Αίσθηση και έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει, η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, Παναγιώτη Ψυχάρη στην εξεταστική, τον Αύγουστο του 2016, ότι ο όμιλος πήρε τραπεζικά δάνεια ύψους 15 εκατομμυρίων χωρίς εγγύηση , “με αέρα”, όπως είχε χαρακτηριστικά πει.

 

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις