Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Στρατολόγησαν «χάκερ» για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς στα Γιάννενα

Στρατολόγησαν «χάκερ» για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς στα Γιάννενα

Τρώγονται σαν τα κοκόρια στα Γιάννενα, εταιρείες παραγωγής τροφίμων για την «προτεραιότητα» που φέρεται να δόθηκε σε μια απ’ τις «ευπαθείς» μονάδες της περιοχής προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του προσωπικού της στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης.

Εισαγγελία και αστυνομία αναζητούν πάση θυσία τον τρόπο που ο «χάκερ» εισέβαλε στο κεντρικό σύστημα και άναψε το «πράσινο φως» σε νεότερης ηλικίας άτομα, πέραν των καθορισμένων.

Για όλα «φταίει» η τροφική αλυσίδα

Σε προηγούμενο κύμα της πανδημίας, συγκεκριμένη εταιρεία είχε χτυπηθεί από τον ιό και υπάλληλοι αλλά και εγκαταστάσεις της είχαν μπει σε καραντίνα, για να μη περάσει ο ιός στην τροφική αλυσίδα. Αυτό μοιραία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τότε στην αγορά πολύ άσχημος αντίκτυπος και βάρος που μοιραία δεν θα μπορούσε να σηκώσει η εταιρεία για δεύτερη επαναλαμβανόμενη φορά. Έτσι με κάποιον τρόπο η εταιρεία αυτή φέρεται να «εξασφάλισε» προτεραιότητα στους μαζικούς εμβολιασμούς, άγνωστο όμως με πιο νόμιμο [;] τρόπο. 

Έχει βάθος η εισαγγελική έρευνα

Σφήνα όμως φαίνεται να μπήκε ανταγωνιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται ακριβώς στον ίδιο τομέα και με κάποιο αθέμιτο τρόπο εξασφάλισε άρον-άρον και εκείνη πρόσβαση στο σύστημα. Αυτό ωστόσο κίνησε αμέσως τις υποψίες του εμβολιαστικού κέντρου του πανεπιστημιακού νοσοκομείου αφού ήταν εμφανής η παρουσία αρκετών ατόμων νεαρής ηλικίας, που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη αφού τα άτομα εκείνα δεν ανήκαν στον υγειονομικό χώρο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σύστημα επεδίωξε να εισχωρήσει και άλλη μια ντόπια εταιρεία και αυτή στην τροφική αλυσίδα. 

Αναταραχή στα λιμνάζοντα νερά 

Η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου κατήγγειλε αυτά τα περίεργα περιστατικά στην εισαγγελία Ιωαννίνων, η προϊσταμένη της οποίας κ. Σπυριδούλα Σταυράτη, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Την έρευνα ανέλαβε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, στο επίκεντρο της οποίας είναι οι εμβολιασμοί 25 ατόμων. Όμως ο αριθμός όσων έχουν εμβολιαστεί είναι άγνωστος μέχρι στιγμής, όπως και τα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία έγιναν και άλλα τέτοια περιστατικά.

Click4More Γιάννενα – Κορονοϊός: Σάλος από τις καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς – «Το έκαναν πάνω από 20 άτομα»

Το newsit.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Χατζηκώστα κ. Σπύρο Δερδεμέζη, ο οποίος και ανέφερε πως και στο δικό του εμβολιαστικό κέντρο, διερευνούν ένα-ένα τα ονόματα της λίστας των εμβολιασμών, «δια παν ενδεχόμενο …».

Διακόπηκαν όλοι οι εμβολιασμοί

Οι εμβολιασμοί ατόμων ωστόσο και στα δυο νοσοκομεία που δεν ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες επίσημα έχει ανοίξει ο εμβολιασμός διακόπηκαν, παρά το γεγονός ότι τα ραντεβού τους ήταν κανονικά καταχωρημένα με ΑΜΚΑ και ονοματεπώνυμο. Το πρώτο ζητούμενο για τις διωκτικές αρχές είναι ωστόσο ο τρόπος πρόσβασης στο κεντρικό σύστημα εμβολιασμών, όπου δηλώθηκαν κανονικότατα τα επίμαχα ραντεβού.

Πάντως έχει ξεκαθαριστεί πως σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για «ακυρώσεις» ατόμων στις οποίες το «μαγικό χέρι» έδωσε τη θέση του, σε νεότερης ηλικίας ενδιαφερόμενους. Πηγή του υπουργείου Υγείας επεσήμανε πως δεν προβλέπεται «προτεραιότητα» σε εταιρείες τροφίμων καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία των εμβολιασμών σε ευπαθείς ομάδες όπως οι διαβητικοί ή ασθενείς που πάσχουν από άλλες σοβαρές ασθένειες. 

Βασίλης Χήτος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις