Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σχολεία: Όλα ανοιχτά στις 7 Δεκεμβρίου – Πότε ανοίγουν εστιατόρια – Νέο μήνυμα Μητσοτάκη;

σχολεία
Φωτογραφίες από: Intime

Όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων εξετάζει να ανοίξει η κυβέρνηση σε ακριβώς δύο εβδομάδες. Γιατί οι επόμενες δύο μέρες είναι οι κρισιμότερες από την αρχή της πανδημίας. Οι σκέψεις για νέο μήνυμα του πρωθυπουργού και το στατιστικό από το ΑΧΕΠΑ που “γεννά” ελπίδες.

Συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο προβλέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες, παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός… παραμένει ανάμεσά μας με 1.388 νέα κρούσματα, 84 νεκρούς και 549 διασωληνωμένους σε μόλις 24 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, το κυβερνητικό επιτελείο σκέφτεται να “ανοίξει” όλα τα σχολεία σε 14 ημέρες, κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές τις επόμενες ημέρες.

Click4more: Κορονοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές που ανιχνεύτηκαν τα 1388 νέα κρούσματα

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για χιλιάδες rapid test καθημερινά, ώστε να αποτυπώνεται το ύψος του φορτίου.

“Ξημερώνει” το κρισιμότερο διήμερο… μέχρι το επόμενο! Νέο μήνυμα Μητσοτάκη;

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 23.11.2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθυνθεί στους πολίτες με νέο μήνυμά του, ώστε να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, όπως η παράταση ή όχι του lockdown.

Εν τω μεταξύ, το ρεπορτάζ του σταθμού αναφέρει πως το επόμενο 48ωρο, είναι το πλέον κρίσιμο όχι για την εβδομάδα που διανύουμε, αλλά για όλο το διάστημα της πανδημίας στην χώρα μας.

Οι ειδικοί θεωρούν πως οι επιδημιολογικοί δείκτες των επόμενων δύο ημερών θα κρίνουν… τα πάντα για το επόμενο διάστημα, με το σενάριο βέβαια άρσης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, να μοιάζει πια αδύνατο.

Click4more: Χαρδαλιάς: Επιδημιολογικά δεδομένα και ειδικοί θα κρίνουν άρση του lockdown τα Χριστούγεννα

Ένα στατιστικό στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι το εξής:

– Στις 19 Νοεμβρίου, στο ΑΧΕΠΑ καταγράφηκαν 80 θετικά κρούσματα και 40 υπό διερεύνηση κρούσματα.

– Στις 22 Νοεμβρίου, στο ίδιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν 35 θετικά και κανένα υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δείχνει πως δεν “πηγαίνουν” πια κρούσματα προς τα νοσοκομεία, άρα στο άμεσο διάστημα θα μειωθεί ο αριθμός των εισαγωγών και των διασληνωμένων.

Φάκελος εστίαση

Με το βλέμμα πια στα… Χριστούγεννα, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για το τι μέλλει γενέσθαι στον χώρο της εστίασης. Σύμφωνα πάντα με το Mega, στα πλάνα της κυβέρνησης υπάρχει το άνοιγμα μόνο των εστιατορίων κι αυτό… στις 21 Δεκεμβρίου.

Ημέρα, δηλαδή, Δευτέρα με στόχο να αποφευχθεί η μεγάλη κίνηση που ενδεχομένως θα παρατηρούνταν το σαββατοκύριακο…

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Με πληροφορίες από: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις