Site icon NewsIT

Συλλαλητήριο στην Αθήνα: Ακροδεξιές ασχήμιες! [pics, vids]

04.02.2018 | 18:41

Όπως και στη Θεσσαλονίκη πριν από δυο εβδομάδες έτσι και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία δεν έλειψαν οι ακροδεξιές ασχήμιες. Πετροπόλεμος, εμπρησμοί, χημικά και μια σύλληψη στο κέντρο της Αθήνας.

Το συλλαλητήριο όδευε προς το τέλος του όταν ακροδεξιοί με κράνη και ρόπαλα αποφάσισαν να προκαλέσουν επεισόδια. Ήταν περίπου 15:45 όταν στη συμβολή της οδού Πανεπιστημίου με την Αμερικής συνεπλάκησαν οι ακροδεξιοί με άνδρες των ΜΑΤ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένα άτομο συνελήφθη από την αστυνομία.

Οι ακροδεξιοί πέρασαν το φραγμό

Σύμφωνα με την αστυνομία όλα έγιναν όταν ομάδα ακροδεξιών, που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα και ελληνικές σημαίες προσπάθησαν να περάσουν από την περιοχή του Συντάγματος προς τα Προπύλαια. Εκεί, νωρίτερα, είχε γίνει η αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές και αριστερές οργανώσεις. Την ώρα των επεισοδίων, οι συγκεντρωμένοι είχαν αποχωρήσει και κινούνταν προς τα Εξάρχεια.

Οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ. Πέταξαν πέτρες κι άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί τους άφησαν να περάσουν το φραγμό και να φτάσουν στα Προπύλαια.

Ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε για λίγη ώρα, έως ότου τα ΜΑΤ, αφού έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και μικρής έκτασης χρήση χημικών, απωθήσουν τους ακροδεξιούς προς την πλευρά της Ομόνοιας.

Εμπρησμός στο Εμπρός

Δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό επεισοδίων με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς. Λίγο αργότερα, χρυσαυγίτες επιχείρησαν να πυρπολήσουν το θέατρο Εμπρός, στου Ψυρρή.

Η περιφρούρηση τους απώθησε, εκείνοι… επέστρεψαν ξανά αλλά απωθήθηκαν εκ νέου!

Αντιεξουσιαστές χτύπησαν μοτοσικλετιστή με την ελληνική σημαία

Επεισόδιο σημειώθηκε και στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Θεμιστοκλέους, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε έναν μοτοσικλετιστή που κρατούσε ελληνική σημαία. Τον έριξαν από το μηχανάκι, τον χτύπησαν και διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version