Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνελήφθη στο Χαλάνδρι μέλος σπείρας για κλοπές αυτοκινήτων και πλαστογραφίες

Συνελήφθη στο Χαλάνδρι μέλος σπείρας για κλοπές αυτοκινήτων και πλαστογραφίες

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε το πρωί της Τετάρτης (07.06.2023) στο Χαλάνδρι ένας 25χρονος, μέλος σπείρας που έκανε κλοπές αυτοκινήτων και πλαστογραφίες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ΕΛΑΣ ο 25χρονος όταν οι αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν τους επιτέθηκε και τους έβρισε προσπαθώντας να τους ξεφύγει.

Ο 25χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του έκαναν από τις αρχές του έτους κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές των Βορείων προαστίων, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Τα μέλη της σπείρας «χτυπούσαν» τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες σε διάφορες περιοχές των Βορείων Προαστίων, κοντινές στην Αγία Παρασκευή όπου και έψαχναν τα αυτοκίνητα που τους ενδιέφεραν. Όταν τα εντόπιζαν, με τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού τα έκλεβαν και τα πήγαιναν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία.

Αφού περνούσε αρκετός χρόνος και δεν τα είχε βρει η αστυνομία τα μετέφεραν σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή των ‘Ανω Λιοσίων και στη συνέχεια φρόντιζαν για την εκ νέου κυκλοφορία τους.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα άλλα διοχετεύονταν σε κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης με σκοπό να μεταφέρουν μετανάστες, ενώ  άλλα είτε τα παρέδιδαν σε συνεργούς τους προκειμένου να επισκευάζουν τις ζημιές που είχαν προκαλέσει κατά την κλοπή τους, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου τους, με σκοπό την εκ νέου κυκλοφορίας τους. 

Συνολικά εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών οχημάτων εκ των οποίων δύο απόπειρες, σε διάφορες περιοχές των Βορείων προαστίων.

Σε έρευνες που έγινε στην κατοχή και στο σπίτι του 25χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 132 φυσίγγια των 9mm, 240 ευρώ, κινητά τηλεφωνά και κάρτες sim, ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάπραξη των κλοπών, πινακίδες κυκλοφορίας και χειρόγραφες σημειώσεις.

Επίσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούνταν για να κάνουν τις κλοπές. Επιπλέον, ο 25χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν και για άλλα αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις