Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνέχιση της έρευνας για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου προτείνει η εισαγγελέας Εφετών

Συνέχιση της έρευνας για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου προτείνει η εισαγγελέας Εφετών

Να συνεχιστεί η έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για την Novartis ως προς το σκέλος που αφορά στον γιατρό σύζυγο της εισαγγελέως Ελένης Ράικου προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας η εισαγγελέας Εφετών Ράνια Σταθέα.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστικό συμβούλιο μετά από ερώτημα που υπέβαλε η αντιπρόεδρος του ΣτΕ που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει η κυρία Ράικου και ο σύζυγος της και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον Μάρτιο του 2019.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία στη στάση της νυν Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκης και των επίκουρων εισαγγελέων, ούτε πως ευθύνονται για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν στον σύζυγο της κ. Ράικου.

Η κα Σταθέα σημειώνει δε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως για το καλό της πολιτείας και της δικαιοσύνης η έρευνα για την Novartis πρέπει να συνεχιστεί τάχιστα και να μην «παγώσει» ούτε για μία στιγμή.

Τον τελευταίο λόγο πάντως επί του θέματος έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών που θα απαντήσει με βούλευμά του.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ε. Ράικου και ο σύζυγος της Λάζαρος Καρνέσης προσέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας σε βάρος της κας Τουλουπάκη και των επίκουρών της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη.

Τους χαρακτηρίζουν ως υπευθύνους για την διαρροή της είδησης περί εμπλοκής του Λάζαρου Καρνέση στην υπόθεση της Novartis, και ειδικά στο σκέλος που αφορά χρηματισμό γιατρών για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων της φαρμακοβιομηχναίας. Οι προσφεύγοντες ζητούν για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης συνολική χρηματική αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους τρεις εισαγγελείς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις