Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνεχίζεται το “θρίλερ” με τον Mr. Bitcoin – “Ναι” του Αρείου Πάγου για την έκδοσή του στην Γαλλία

Συνεχίζεται το “θρίλερ” με τον Mr. Bitcoin – “Ναι” του Αρείου Πάγου για την έκδοσή του στην Γαλλία

Το δικαστικό «θρίλερ» σχετικά με το σε ποια χώρα θα εκδοθεί ο αποκαλούμενος mr. Bitcoin Αλέξανδρος Βινικ συνεχίζεται!

Σήμερα, ενώπιον του Αρείου Πάγου, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ευάγγελος Ζάχαρης πρότεινε την απόρριψη της έφεσης του Βίνικ κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοσή του στη Γαλλία.

Πλην ωστόσο της Γαλλίας, την έκδοση Βίνικ έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Από την πλευρά του, ο εκζητούμενος έχει συμφωνήσει για την έκδοσή του στη Ρωσία.

Σημειώνεται οτι σε βάρος του εκζητούμενου έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές οι οποίες του αποδίδουν ότι «ξέπλυνε» περίπου 130 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e, προερχόμενα από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα σε bitcoins.

Αίτημα εξαίρεσης

Σήμερα ενώπιον του Αρείου Πάγου η διαδικασία διεξήχθη εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της έδρας, του ίδιου του εκζητούμενου αλλά και της συνηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατέληξε σε αίτημα εξαίρεσης τόσο των δικαστών όσο και του εισαγγελέα.

Όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων η κυρία Κωνσταντοπούλου υποβάλλοντας το αίτημα, παραβιάστηκαν σφόδρα τα δικαιώματα του Αλεξάντερ Βινικ καθώς η πρόεδρος διέκοψε την κατάθεση μάρτυρα σε κομβικό σημείο, αρνήθηκε μικρή διακοπή που ζήτησε ο διερμηνέας του λόγω κόπωσης και δεν επέτρεψε στον εκζητούμενο να ακουστεί όταν ζήτησε το λόγο.

Το σημαντικότερο όμως κατά την κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν ότι ο Βίνικ δεν μπόρεσε να λάβει γνώση της εισαγγελικής πρότασης όταν αυτή εκφωνείτο καθώς λόγω της έντασης και των αντεγκλήσεων ο διερμηνέας δήλωσε αδυναμία να την ακούσει και να την διερμηνεύσει στον εκζητούμενο.

Η διαδικασία διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου στις 29 Νοεμβρίου .

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις