Ελλάδα

Συστηματικοί έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού – Συνελήφθη 36χρονος

Το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος πραγματοποιήθηκαν 730 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 71 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα. Είτε λειτουργούν χωρίς άδεια, είτε δεν κόβουν τιμολόγια, είτε αγοράζουν κλεμμένα.

Συστηματικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από την Οικονομική Αστυνομία και τις Υπηρεσίες Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας σε ενεχυροδανειστήρια, ανταλλακτήρια χρυσού – αντικειμένων και άλλες επιχειρήσεις συναφών συναλλαγών, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο λειτουργούν νόμιμα.

Συνολικά, από τα μέσα του Ιανουαρίου έως τα τέλη του Φεβρουαρίου, από κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και των Υπηρεσιών Ασφαλείας διαπιστώθηκαν 71 παραβάσεις σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας από τους 730 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Αθήνα 36χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης με αντικείμενο την αγορά χρυσών κοσμημάτων και ασημένιων σκευών που εδρεύει στο Αιγάλεω Αττικής και διατηρεί υποκατάστημα στους Αμπελόκηπους, για λειτουργία χωρίς άδεια, καθώς και για φορολογικές παραβάσεις που προέκυψαν από τη λειτουργία του.

Το συγκεκριμένο κατάστημα, εκτός του ότι λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη γνωστοποίησή του στις Αρχές, είχε αθεώρητο το ενιαίο βιβλίο, και δεν καταχωρούσε τις συναλλαγές με τους πολίτες. Επίσης, από το φορολογικό έλεγχο προέκυψε η μη έκδοση τιμολογίων αγοράς αγαθών και η μη απόδοση τελών χαρτοσήμου και εισφοράς υπέρ Ο.Γ.Α.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, σε βαθμό πλημμελήματος, να αφορούν στις διατάξεις του ν.2523/97 «διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις», του π.δ. 186/82 «Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων», καθώς και της υπ’ αριθ. 5Α/2011 Αστυνομική Διάταξη «που αφορά στη λειτουργία των Ενεχυροδανειστηρίων κλπ».

Οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας και των κατά τόπους περιφερειακών Υπηρεσιών Ασφάλειας, σε ορισμένες περιπτώσεις, πραγματοποιούνται με τη συνδρομή ελεγκτών του Σ.Δ.Ο.Ε., καθώς διερευνώνται οι περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών όπως κλεπταποδοχή, παράνομη εμπορία χρυσού και πολύτιμων λίθων και φοροδιαφυγή.
Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Οικονομικής Αστυνομίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, σημείο υποδοχής καταγγελιών.

Ειδικότερα, οι πολίτες που επιθυμούν να καταγγείλουν την παράνομη λειτουργία ή τον αντικανονικό τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των υποθέσεων τους, μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω τρόπους:

Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012,
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση καταγγελιών 11012@hellenicpolice.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας» λέει η αδελφή θύματος του τροχαίου με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και προσπαθούμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την οικογένειά μας» λέει στο newsit.gr η αδελφή του νεαρού οπαδού από τη Θεσσαλονίκη
Φονικό τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία
Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των 7 Ελλήνων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Ρουμανία
Με το που ολοκληρωθεί και η ιατροδικαστική ταυτοποίηση αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των σορών - Το χρονικό της τραγωδίας και η κατάσταση υγείας των 3 τραυματιών
Τραγωδία με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των 7 Ελλήνων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο
19χρονος στο Λουτράκι «καρφώθηκε» με αυτοκίνητο σε επιχείρηση αφού πρώτα έπεσε σε κολώνες και μάντρα - Σώος ο οδηγός
Δικαιολογήθηκε λέγοντας πως ανέπτυξε ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο - Σε άμορφη μάζα σιδερικών μετατράπηκε το αυτοκίνητό του
Αυτοκίνητο
Διαρρήκτες με ποδήλατα χτύπησαν στο ΚΤΕΛ Καλαμάτας - Με λοστό ξήλωσαν το παράθυρο
Η δράση τους καταγράφηκε από το σύστημα καμερών ασφαλείας, με τις κινήσεις τους να μαρτυρούν ότι γνώριζαν την ύπαρξη συναγερμού, τον οποίο προσπάθησαν να αποφύγουν κινούμενοι χαμηλά στο έδαφος
Ληστεία στα ΚΤΕΛ Καλαμάτας