Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ταξίδι στις Σέρρες: Μια εκδρομή γεμάτη εκπλήξεις και πολλά «δώρα»

Ταξίδι στις Σέρρες: Μια εκδρομή γεμάτη εκπλήξεις και πολλά «δώρα»

Ταξίδι στις Σέρρες. 582 χιλιόμετρα από την Αθήνα βρίσκεται μια πόλη της Βόρειας Ελλάδας που μπορεί να μην χαρακτηρίζεται η πιο όμορφη της Ελλάδας έχει όμως πολλά όμορφα να την περιβάλλουν, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ ιδιαίτερο εκδρομικό πακέτο.

Ο μεγάλος μαγνήτης της πόλης θεωρείται καταρχάς η Λίμνη Κερκίνη και έπειτα τα Άνω Πορόια. Όπως είπαμε, οι Σέρρες κρύβουν πολλούς άσους στο μανίκι, με το τοπίο να συνδυάζει πάρα πολλά: βουνά, δάση, σπήλαια, κάμπο αλλά και θερμά λουτρά και ιστορικά μνημεία.

Αν έχετε μέρες μπροστά σας θα βρείτε πολλά να κάνετε εδώ. Ομφαλός της πόλης των Σερρών είναι η πλατεία Ελευθερίας και σήμα κατατεθέν της, το Μεζεστένι – η παλιά σκεπαστή οθωμανική αγορά που στεγάζει σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το οθωμανικό κομμάτι του παρελθόντος έχει δυστυχώς χαθεί μετά από την πυρπόληση της πόλης από τους Βούλγαρους στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι Σέρρες βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν πολλούς αξιόλογους γείτονες – τη Δράμα στα ανατολικά, την Καβάλα τη Θεσσαλονίκη κι το Κιλκίς ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις