Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο wallet του κινητού από 27 Ιουλίου

δίπλωμα οδήγησης

Το… κουμπί θα πατηθεί το απόγευμα της 27ης Ιουλίου και από εκείνη την Τετάρτη θα έχουμε στο κινητό μας τόσο την ταυτότητα όσο και το δίπλωμα οδήγησης.

Έτσι, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να έχουν μαζί τους την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, αφού αυτά θα βρίσκονται στο wallet του κινητού τους!

Την πολυαναμενόμενη, για πολλούς, εξέλιξη ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας χθες (28.06.2022) στο OT FORUM 2 – Meta Living.

«Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα είναι γεγονός», είπε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Αυτός είναι ο προγραμματισμός και ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί απολύτως», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η χρήση θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμούς για τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόσθεσε ότι «προς το παρόν ξεκινάμε με την ταυτότητα και το δίπλωμα που είναι εθνικά έγγραφα, γιατί το διαβατήριο είναι διεθνές έγγραφο και κατ’ επέκταση η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη».

Άλλωστε «δεν μας τιμά η ταυτότητα που έχουμε» είπε γελώντας ο Κυριάκος Πιερρακάκης προσθέτοντας ότι είναι από τις χειρότερες της Ευρώπης αισθητικά και λειτουργικά. «Όμως και δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπολείπεται και σε θέματα ασφάλειας», συμπλήρωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις