Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Θάνατος εργαζόμενου στο ΓΝΑ εξαιτίας του καύσωνα”!

“Θάνατος εργαζόμενου στο ΓΝΑ εξαιτίας του καύσωνα”!

Τον θάνατο εργαζόμενου στο ΓΝΑ από θερμοπληξία κατά τη διάρκεια της εργασίας του την περασμένη Πέμπτη, 11 Ιουλίου, καθαρίζοντας εξωτερικούς χώρους σε συνθήκες καύσωνα, καταγγέλλουν οι διοικήσεις του Σωματείου καθαριστών – καθαριστριών Πειραιά και του Συνδικάτου καθαριστών – καθαριστριών Αττικής & περιχώρων.

Όπως σημειώνουν – μεταξύ άλλων – σε σχετική τους ανακοίνωση  τα δύο συνδικάτα “πρόκειται για άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στο βωμό της κερδοφορίας εργολάβων – δουλεμπόρων που δρουν ανενόχλητοι σε όλους τους χώρους δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι η ραγδαία αύξηση των θανάτων στον κλάδο της καθαριότητας τα τελευταία χρόνια δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός όπως θέλουν να το παρουσιάζουν εργοδότες και κυβερνήσεις αλλά είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, της ανασφάλειας, της απληρωσιάς, της έλλειψης ατομικών μέσων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας”.

Η εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των εργολάβων που βλέπουν ως κόστος την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων έχει ως αποτέλεσμα να θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές…”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο σωματείων στηρίζουν την απόφαση για στάση εργασίας την Πέμπτη (18.7.2019), 11:00 – 13:00 διεκδικώντας:

• Άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας που να εξασφαλίζουν να γυρίζουμε ζωντανοί και υγιείς στις οικογένειες μας.

• Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας.

• Άμεση υπογραφή σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εργοδότη το ίδιο το νοσοκομείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις