Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θέλουν τα νησιά μέχρι τη Θάσο οι Τούρκοι – Απίστευτες δηλώσεις

Θέλουν τα νησιά μέχρι τη Θάσο οι Τούρκοι – Απίστευτες δηλώσεις

Νέα πρόκληση από τον πρώην Γ.Γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Τα νησιά από τους Λειψούς ως τη Θάσο θέλουν τώρα οι Τούρκοι.
Διεκδικούν το μισό Αιγαίο και το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης.

Οι δηλώσεις Αποστολάκη δεν έχουν ακόμη επίσημη απάντηση από την Τουρκική πλευρά. Όμως ο γνωστός και πάντα προκλητικός πρώην Γ.Γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ “χτύπησε” ξανά. Θέλει τουρκικά όλα τα νησιά από τους Λειψούς και τους Αρκιούς, ως τη Σάμο, τη Χίο τη Λέσβο, αλλά και τη Σαμοθράκη και τη Θάσο.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο άνθρωπος που λέει ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 17 νησιά, αλλά και πως το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης ανήκει στην Τουρκία λέει τώρα ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα στο μισό Αιγαίο και πως έχει καταλάβει παράνομα την περιοχή.

 

Ο Ουμίτ Γιαλίμ ήταν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας το 2009 και το 2010 επί Ερντογάν. Οι δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ξεπερνούν κάθε όριο. Κατηγορεί την Ελλάδα για προσπάθεια αναβίωσης του Βυζαντίου και την ίδια ώρα φτάνει τα τουρκικά σύνορα ως το Λιβικό Πέλαγος διεκδικώντας μάλιστα το 75% της Κρήτης!

Τώρα, με τις νέες του δηλώσεις θέλει τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας ως… τον Άθω και φυσικά όλα τα νησιά μέχρι εκείνο το σημείο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις