Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ισόβια κάθειρξη στον 47χρονο που έσφαξε την 60χρονη σύντροφό του

Τι είπε στην απολογία του ο 47χρονος - Είχε τραυματίσει και τον 30χρονο γιο της

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 12 ετών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 47χρονο για την δολοφονία της 60χρονης εν διαστάσει σύζυγου του αλλά και τον τραυατισμό του 30χρονου γιου της, επειδή είχε υποψίες ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς επίσης για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, για τη δολοφονία της 60χρονης πρώην συντρόφου του, στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης.

Υπό αυτές τις συνθήκες επέτρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται μετά την προφυλάκιση του.

Ο Αλέξανδρος Τευτσής, συνηγορος οικογενειας του θυματος ανέφερε μετά την ανακοίνωση της απόφασης: Ομολογουμένως ήταν ένα στυγερό έγκλημα, καθώς χάθηκε η ζωή μιας μητέρας, 7 παιδιών, και παραλίγο να χανόταν και η ζωή ενός παιδιού. Το δικαστήριο με την απόφασή του, εκτιμώντας με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά, μπόρεσε και οδηγήθηκε στο ορθό αποτέλεσμα. Ομόφωνα ένοχος, με την βαρύτερη των ποινών. Όμως το έγκλημα αυτό προστίθεται στον ήδη μακρύ κατάλογο των γυναικοκτονιων στη χώρα μας και για τον λόγο αυτό, προβάλει, θεσμοί, το σχολείο, οι κυβερνήσεις, να βοηθήσουν ωστε να αναμορφωθεί ο αξιακός κώδικας και να παύσουν τέτοιου είδους εγκλήματα.

το ζευγάρι
Ο 47χρονος δράστης και η 60χρονη πρώην σύντροφός του που δολοφονήθηκε

Το χρονικό

Το έγκλημα έγινε το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου 2024 μέσα στο σπίτι της οικογένειας, στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μπροστά στο σκηνικό, εκτός από τους παθόντες, ήταν η κόρη του κατηγορούμενου, ο δεύτερος γιος της εν διαστάσει συζύγου του, οι οποίοι τον καλούσαν να σταματήσει την επίθεση. Εκείνος όμως δεν πτοήθηκε, δολοφονώντας την πρώην σύζυγό του (Ελληνίδα) με μαχαιριά στην κοιλιά και άλλα δύο τραύματα στην σπονδυλική στήλη. Επιπλέον, έπληξε και τον γιο της στη μασχαλιαία χώρα, ενώ τον καταδίωξε, αλλά ο 30χρονος κατόρθωσε να διαφύγει. Υπέστη σοβαρή αιμορραγία και η ζωή του σώθηκε λόγω της έγκαιρης μεταφοράς του στο νοσοκομείο, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

«Η μάνα μου τον έδιωξε από το σπίτι λίγες ημέρες νωρίτερα. Ο λόγος ήταν οι υποψίες του για εμάς τους δύο. Εκείνη την ημέρα ήρθε το πρωί στο σπίτι, έφτιαξε και ήπιε καφέ. Σε κάποια φάση της είπε “έχεις σχέση με τον γιο σου” και τη μαχαίρωσε», κατέθεσε ο 30χρονος, εξεταζόμενος ως μάρτυρας από το δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος φώναζε «πείτε μου αν είναι αλήθεια ή όχι».

Το σημάδι στα χείλη και οι υποψίες

Στην απολογία του ο 47χρονος, αλβανικής καταγωγής, υποστήριξε ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής. «Μια μέρα είδα ένα σημάδι στα χείλη της και μου μπήκαν υποψίες. Μου είπε ότι δεν είναι τίποτε. Μου ζήτησε να φύγω και εγώ πήρα τα πράγματα μου και έφυγα. Δεν το είχα αποφασίσει από πριν- θόλωσα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά την επίθεση εναντίον του γιου της παθούσας, απολογήθηκε ότι τον χτύπησε «γιατί μου όρμησε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκόλλησαν σοβάδες σε σχολείο του Πόρτο Ράφτη και έπεσαν στα κεφάλια μαθητών - Τραυματίστηκαν δύο παιδιά
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «κρατική αδιαφορία και υποχρηματοδότηση» που αφήνουν τα σχολεία «να ρημάζουν»
Η σχολική αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη
Συγκλονίζουν οι γυναίκες Φραγκιαδάκηδων και Καργάκηδων για το μακελειό στα Βορίζια: «Κι εμείς έχουμε μίσος αλλά θέλουμε να τελειώσει αυτό»
«Έχουμε όλες αρσενικά κοπέλια, χύθηκε αίμα και από την πλευρά τους και από την πλευρά μας, δεν πρέπει να σταματήσει αυτό; Αυτές μόνο βάζουν ‘φωτιά’ στους άντρες τους» λέει η σύζυγος του 29χρονου κατηγορούμενου
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στο κρατητήριο ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του – Την Πέμπτη περνά Αυτόφωρο
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι οδηγείται στην Αστυνομία, για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, καθώς υπάρχει αντίστοιχο συμβάν στις 14 Ιανουαρίου
Πόρτα περιπολικού 5