Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Θάνατος 43χρονου στο Παπανικολάου: Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο Πλεύρης

Θεσσαλονίκη – Θάνατος 43χρονου στο Παπανικολάου: Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο Πλεύρης

Η είδηση πως ένας άνθρωπος πήγε στο νοσοκομείο για να ζητήσει βοήθεια αλλά πέθανε αβοήθητος σε μια καρέκλα, έχει προκαλέσει πανελλήνιο σοκ. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατο του 43χρονου άνδρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη

Ο άτυχος άνδρας είχε πάει με ασθενοφόρο και πόνους στο πόδι στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης την 1η Απριλίου, αλλά οι γιατροί που τον εξέτασαν, του είπαν να φύγει. Εκείνος επέμενε ότι πονούσε και αρνήθηκε να εγκαταλείψει το νοσοκομείο. Κάθισε σε μια καρέκλα και εκεί τον βρήκαν νεκρό τουλάχιστον εννέα ώρες μετά. 

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, που ορίστηκε ιατρικός σύμβουλος της οικογένειας δήλωσε το πρωί (20.05.2022) στον ΣΚΑΙ ότι οι πιθανότερες αιτίες θανάτου του 43χρονου άνδρα είναι είτε φλεβοθρόμβωση και πνευμονική εμβολή. 

Η οικογένειά του από την πλευρά της προτίθεται να κινηθεί νομικά και σύμφωνα με την ΕΡΤ θα καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου.

Ακόμη ένα γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα είναι πως του έγινε τεστ για κορονοϊό αφού είχε πεθάνει. Γι’ αυτό και ο γιατροί του νοσοκομείου δεν επέτρεπαν αρχικά να γίνει η αναγνώριση της σορού. Τελικά, ύστερα από 8 ημέρες και με παρέμβαση εισαγγελέα, διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή η οποία, όπως λέει η αδελφή του εκλιπόντος, έδειξε πως τελικά δε νοσούσε με κορονοϊό.

«Περιμένω τα έγγραφα των επειγόντων»

«Ενώ ο ασθενής απευθύνθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ όπου και εξετάστηκε εξαιτίας οξύτατου πόνου στο ένα πόδι του. Ενώ του δόθηκε εξιτήριο ο ίδιος ανέφερε ότι συνέχιζε η συμπτωματολογία του. Αρνήθηκε να φύγει από το χώρο των επειγόντων μήπως και επανεξεταστεί» ανέφερε ο Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην ΕΡΤ για τον 43χρονο που βρέθηκε νεκρός την επόμενη ημέρα και στη συνέχεια διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή για να βρεθούν τα αίτια θανάτου του.

«Το ιστορικό όσο τρελό και αν φαίνεται, έτσι περιγράφονται τα γεγονότα. Αυτός ο άνθρωπος ήταν στην καρέκλα (των επειγόντων περιστατικών) όπου κάποια στιγμή κατάλαβαν ότι ήταν νεκρός», τόνισε ο ιατροδικάστής που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος.

Και όπως είπε, «περιμένω από το νοσοκομείο τα έγγραφα των Επειγόντων για να δω τι εξετάσεις έγιναν σε αυτόν τον άνθρωπο και τι δεν έγιναν».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις