Site icon NewsIT
17:08 | 27.07.25

Θηριωδία στη Σέριφο: Κλείδωσαν 27 πρόβατα να πεθάνουν από δίψα σε εκκλησάκι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Newsit Newsroom

Η καταγγελία Γερόντισσας στα social media - «Ο Θεός να ελεήσει όσους το έκαναν»

Η Σέριφος συγκλονίζεται από ένα αποτρόπαιο συμβάν – 27 πρόβατα βρέθηκαν νεκρά, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, μέσα σε κλειδωμένο εκκλησάκι, χωρίς νερό και με ελάχιστη τροφή.

Όπως καταγγέλλει η Γερόντισσα Ανθοδόχη, άγνωστοι δράστες έκλεισαν τα πρόβατα σε μια μικρή αποθήκη του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας, στην περιοχή Φάρος – Μέσα Ακρωτήρι στη Σέριφο. 

Τα άτυχα ζώα βρήκαν φρικτό θάνατο, έγκλειστα και διψασμένα, αφού προηγουμένως οι δράστες είχαν πετάξει τα βαρέλια με το νερό τους.

Το πρωτάκουστο για το νησί μας είναι πως βανδάλισαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας με το σπάσιμο όλων των τζαμιών της εκκλησίας πόρτες και παράθυρα.

Η Γερόντισσα, με ανάρτησή της στα social media, εξέφρασε την αγανάκτησή της, μιλώντας για «αθεοφόβους» και κάλεσε σε πνευματική εγρήγορση. «Σε ένα φαινομενικά ήρεμο νησί εν έτει 2025, κάποιοι διέπραξαν ένα έγκλημα χωρίς προηγούμενο», αναφέρει, καταλήγοντας με λόγια συγχώρεσης: «Ο Θεός να ελεήσει όσους το έκαναν».

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Εχθές 22/7 μετά μεγάλης μας λύπης αντικρίσαμε ένα απ’ τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος αθώων αιγοπροβάτων στον Φάρο – Μέσα Ακρωτήρι, τον βανδαλισμό του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας και την βεβήλωση του κελιού της Μακαριστής Γερόντισσας Ανθούσας.

Σε ένα φαινομενικά ήρεμο νησί εν έτει 2025 όπου η προστασία ζώων και διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν τόσο αγώνα για την προστασία τους, κάποιοι επιτήδειοι και προφανώς αθεοφόβοι έκλεισαν σε μια μικρή αποθήκη 27 πρόβατα με όση τροφή είχε απομείνει, τα κλείδωσαν μέσα και πέταξαν τα βαρέλια με τα νερά τους (σε περίπτωση που κατάφεραν να ξεφύγουν να μην έχουν μια στάλα νερό) με αποτέλεσμα να πεθάνουν σίγουρα και οδυνηρά από δίψα, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο!!!
Το πρωτάκουστο για το νησί μας είναι πως βανδάλισαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας με το σπάσιμο όλων των τζαμιών της εκκλησίας πόρτες και παράθυρα.
Ο Θεός να ελεήσει όσους το έκαναν!!!
Γερόντισσα Ανθοδόχη»

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version