Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 19χρονου που καταπλακώθηκε από μπασκέτα στη Χίο [pics]

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 19χρονου που καταπλακώθηκε από μπασκέτα στη Χίο [pics]

Ανείπωτος ήταν ο θρήνος στην κηδεία του 19χρονου που καταπλακώθηκε από μπασκέτα στην Χίο χάνοντας με τραγικό τρόπο το ζωή του. Βουβός πόνος και αναπάντητα γιατί στο «τελευταίο αντίο».

Η κηδεία του 19χρονου όπου έχασε τη ζωή του από μπασκέτα στη Χίο έγινε το μεσημέρι στο Μαρούσι με τον πόνο όλων να είναι ανείπωτος. Τον αποχαιρέτησε πλήθος κόσμου ενώ τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς του και οι συγγενείς του. Ο πόνος ήταν ζωγραφισμένος στα πρόσωπά τους για τον άδικο χαμό του.

Πολλοί συνομήλικοί του με δάκρυα στα μάτια άφηναν λουλούδια μην μπορώντας να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί. Που δεν θα δουν ξανά τον 19χρονο το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε με αυτό τον τραγικό τρόπο. 

Συγκλόνισε ο παππούς του Σταύρου:  «Ήσουν ένας άγγελος στη Γη»

Στους επικήδειους ράγισαν καρδιές με τον παππού του Σταύρου που είναι και θεολόγος να συγκλονίζει με τα λόγια του. «Αισθάνομαι την ανάγκη να σου πω μερικά λόγια που θα σε συνοδέψουν στο μακρινό σου ταξίδι. Είμαι βέβαιος ότι θα έχεις μία εξέχουσα θέση στην αγκαλιά του Κυρίου. Ήσουν σε όλα έτοιμος. Νηστεία, προσευχή, Θεία Κοινωνία. Αρχές που διδάχτηκες απ’ την οικογένεια, τα κατηχητικά σχόλια που φοιτούσες και την εκκλησία. Έκανες όσα έπρεπε για να τοποθετηθείς στο κέντρο του παραδείσου. Ξέρεις πολύ καλά ότι ο παράδεισος αρχίζει από τη Γη. Εγώ Σταύρο μου δεν θα σου μιλήσω ούτε σαν θεολόγος. Θα σου πω λόγια καρδιάς. Η σχέση μας ήταν άψογη. Οι μαραθώνιες ολονυχτίες συζητήσεις που είχαμε ήταν πολύ εποικοδομητικές. Συζητώντας με σένα και τα αδέρφια σου διαπίστωσα ότι είχες μια βαθιά σκέψη επί των θρησκευτικών θεμάτων. Διαπίστωσα ότι είσαι ένας ταλαντούχος και ώριμος νεαρός με στόχους. Όμως έφυγες πολύ γρήγορα από τη ζωή. Στο σύντομο δρόμο σου έδειξες πραγματικά τι αξίζεις. Είχες βάλει στόχους και τους πετυχαίνεις. Ήσουν ωραίος παίκτης του μπάσκετ όπως σου έλεγα χαριτολογώντας. Ησουν μια αγνή ψύχη. Δεν κακολογούσες κανέναν, ήσουν ένας άγγελος στη Γη. Γιατί ξέρεις Σταύρο υπάρχουν και άγγελοι στη Γη δεν είναι μόνο στον ουρανό. Εμείς χάσαμε το δικό μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει. Καλό παράδεισο».

Εκπρόσωπος από την Ελληνική Παιδεία, το σχολείο που πήγαινε ο Σταύρος είπε μεταξύ των άλλων. «Δεν έφυγες πλήρης ημερών αλλά έφυγες συνδεδεμένος πλήρως με το Χριστο. Ήουν ένα συγκαταβατικό παιδί που σε όλα έλεγε ναι. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Σταύρος βρίσκεται στο κέντρο του παραδείσου». Έκλεισε την ομιλία του διαβάζοντας την επιστολή της Καλλιόπης της συμμαθήτριάς του. Την επιστολή είχε αφήσει στο σημείο που ο Σταύρος άφησε την τελευταία του πνοή. Ποτέ δε μας προβλημάτισε με θέματα ανυπακοής διψούσε για πνευματικές και ψυχαγωγικές ευκαιρίες.

Συμμαθητής του στον επικήδειό του αναφέρθηκε κυρίως στην μεγάλη του πίστη και έδωσε ως παράδειγμα την απορία που του εξέφρασε λίγες μέρες πριν το θάνατο του όταν συναντήθηκαν σε Κυριακάτικη λειτουργία. Τον είχε ρωτήσει «Δεν είναι κρίμα να έρχονται όλο και λιγότεροι νέες τις λειτουργίες;». Η ταφή του έγινε στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (04.08.2019) όταν ο 19χρονος που είχε πάει για διακοπές στη Χίο θέλησε να παίξει μπάσκετ σε ένα μικρό γήπεδο στην περιοχή Δασκαλόπετρας, στο Βροντάδο.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον 19χρονο Δ.Σ. από το Μαρούσι. Τον μετέφερε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Χίου.

Δυστυχώς εκεί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Για το τραγικό περιστατικό συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Ρεπορτάζ: Εφη Κουλοχέρη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις